Galeria de onoare
Olimpici
Profesori
-
Marian Daniel Vasile
Mă numesc Vasile Marian Daniel, sunt din Drobeta Turnu-Severinși am absolvit Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Odobleja” . În prezent sunt student în anul II la Facultatea de Matematică și Informatică, specializarea Matematică, din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
Există două lucruri care mă definesc: pasiunea și munca. Ambele au legătură cu un domeniu magic: MATEMATICA. Pasiunea a fost cea care m-a făcut să muncesc, să muncesc și iar să muncesc. Părinții mei și doamna învățătoare Gileta Șimandan au clădit edificiul acestei pasiuni. -
Alin Gălăţan
În rândurile care urmează, sperăm să vă oferim bucuria reîntâlnirii cu unul dintre cei mai buni elevi pe care i-a avut (atât cât i-a avut) judeţul nostru. Este vorba despre Alin Gălăţan, născut în Moldova Nouă, în data 29 octombrie 1987, absolvent al gimnaziului în Moldova –Nouă, apoi al Liceului Grigore Moisil din Timişoara, apoi student la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Matematică şi la Şcoala Normală Superioară Bucureşti, în cadrul Institutului de Matematică al Academiei Române.
-
David Andrei Anghel
Mă numesc David Andrei Anghel, sunt elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 56 din București.
Am descoperit matematica în clasa a III-a prin cursurile Arhimede (în mod special, cele ale doamnei profesoare Aida Frujina) și Concursul Euclid, la care am obținut locul I.
-
Raluca Cobzaru
Mă numesc Raluca-Ioana Cobzaru. Născută în București, acum sunt elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică București. Cele mai importante rezultate la Olimpiada Națională de Matematică au fost medalia de aur în 2012 și două medalii de argint, în 2011 şi 2014. Am fost membră a lotului național lărgit, atât de juniori, cât și de seniori. În prezent, sunt calificată la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO 2015 Belarus).
-
Simona Diaconu
Simona face parte și în acest an din echipa României pentru EGMO, Olimpiada Europeană de Matematică a Fetelor. A câștigat deja trei medalii de aur la primele trei ediții ale competiției. Mult succes, Simona!
Matematica m-a fascinat încă de când eram copil. În clasa a V-a am început să dedic mai multă atenție matematicii și apoi olimpiada a apărut doar ca un imbold de a aprofunda studiul matematicii.
-
Ștefan Spătaru
Mă numesc Ştefan Spătaru. Sunt elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti. Primele opt clase le-am terminat la Şcoala Generală “Mihai Viteazul&r...
-
Ruthi Capriș
1. Cum ai descoperit matematica? Care a fost primul moment în care ţi-ai dat seama că vrei să fii performantă în acest domeniu? Am descoperit matematica prin joc. De mică, m-au fascina...
-
Mihai Sebastian Simon
În fiecare dimineață, din septembrie până în luna iunie, obișnuim ca toți membrii familiei să ne trezim devreme, deoarece plecăm împreună fie spre locul de muncă, fie spre școală.
-
Marta Ungureanu
Sunt Marta Ungureanu, elevă în clasa a VII-a C, la Şcoala Generală Nr.2 „Traian” din Craiova. Sunt pasionată de matematică, îmi place să citesc, îmi place să desenez ş...
-
Radu Tinca
Radu Tinca este din Bucureşti şi are 16 ani. Anul acesta a obţinut locul I la Olimpiada de Matematică, faza locală. Are ca pasiuni matematica, pianul şi biologia.
-
Valeriu Ionuț Iocșa
Valeriu Ionuț Iocșa este din Timișoara și are 15 ani. Printre cele mai importante premii obținute până acum, în domeniul matematicii se numără: Medalia de aur la Olimpiada Națională de Matematică Oradea 2011 și calificarea în lotul lărgit de juniori. Lui Valeriu îi place să cânte la pian și are ca hobby șahul.
-
Ana Lăcău
Ana are 9 ani, este din București și este cea mai tânără participantă la a doua ediție a Taberei Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, motiv pentru care a câștigat Premiul Special. Pe lângă matematică, Ana e pasionată și de pictură, bachet, muzică și înot. Iată ce ne mai povestește Ana.
-
Radu Bumbăcea
M-am născut pe 3 decembrie 1993, în Bucureşti. Mă cheamă Radu Bumbăcea. Clasele I-V le-am urmat la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu". Aici am început, uşor uşor, să fac performanţă la ...
-
Camelia Oprea
Camelia are 14 ani și e din Sibiu iar cele mai importante premii sunt cele două medalii la Concursul "Viitori Olimpici si Gazeta Matematica" și tot două medalii de aur la Olimpiada Națională de Matematică. Pe lângă matematică, Camelia e pasionată de lectură, sport, pictură și puzzle.
-
Alexandru Mihalcu
Alexandru are 12 ani și e din București. A obținut multe medalii de aur la diverse etape ale concursurilor de matematică (Evaluare în Educație; IMAC; Ion Barbu-Dan Barbilian; Viitori Olimpici 2010 și 2011) însă cea mai importantă pentru el este Medalia de Argint la ONM Arad, 2011.
Citiți în interviul de mai jos despre cum a descoperit Alexandru matematica, despre calitățile profesorului ideal și despre tabără!
-
Ioana - Maria Tamaș
Ioana are 17 ani și e din București iar cel mai important premiu obținut până acum la un concurs de matematică este medalia de bronz la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada 2010. Pe lângă matematică, Ioana e pasionată de muzică și de jocurile de cărți (bridge). Ioana a fost medaliată cu aur la ediția a doua a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, la clasa a XI-a. Despre cum a descoperit Ioana matematica, despre profesori și despre tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, citiți...
-
Mihai Horodincă
Impresiile lui Mihai despre tabăra ViitoriOlimpici:
"În august 2010 am fost în tabăra ViitoriOlimpici la Câmpulung Muscel.
Acolo am avut colegi prietenoşi, cazare bună şi concursuri incitante.
Am avut ocazia să particip la activităţi interesante. -
Ömer Cerrahoğlu
Ömer Cerrahoğlu s-a născut în ziua de 3 mai 1995, la Istanbul.
Pe la vârsta de un an şi jumătate a început să ”citească”. Reţinea foarte uşor cuvintele scrise pe care le auzea rostite. De vorbit însă, a început mult mai târziu ... -
Roxana - Irina Popescu
Bumbeşti-Jiu - o mică localitate prin nordul Olteniei, care are totuşi liceu şi un aer foarte curat de munte: acesta este locul din care a pornit o fetiţă de 14 ani spre Târgu-Jiu, să întâlnească o bătrână profesoară de matematică, o pensionară, care să o pregătească pentru fazele locală şi judeţeană ale Olimpiadei de Matematică.
-
Mădălina Elena Persu
Mădălina s-a născut la 6 octombrie 1990, în Drăgăşani, judeţul Vâlcea. A făcut studiile primare şi gimnaziale la Şcoala nr. 1 „Nicolae Bălcescu”, din Drăgăşani. Încă din clasele primare a dat dovadă de talent şi dragoste pentru matematică, fiind remarcată de către profesori la clasă şi în concursuri locale.
-
Andrei Deneanu
Andrei Deneanu s-a născut la Piteşti pe data de 23 decembrie 1989, când Revoluţia Română era în toi. A urmat clasele primare la Şcoala Ion Pilat din Piteşti şi apoi clasele V-VII la celebrul liceu „Zinca Golescu”. Începând cu clasa a VIII-a, ca urmare a rezultatelor la concursurile de matematică, a devenit bursier la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
-
Medalia de Aur
Cum probabil știți, la Etapa finală care s-a desfăşurat la Câmpulung Muscel, în perioada 15 – 19 August 2010, s-au acordat două rânduri de premii.
Pe lângă premiile primite, concurenţii au fost răsplătiţi cu diplome pentru rezultatele concursului de la Câmpulung Muscel şi cu medalii pentru activitatea desfăşurată pe tot parcursul concursului (octombrie 2009 – mai 2010) atât pe site-ul http://www.viitoriolimpici.ro cât şi la Gazeta Matematică.
-
Valer Pop
Nu totdeauna profesorii dăruiţi au şansa de a se întâlni faţă în faţă cu marea performanţă, pentru că şi copiii care trăiesc în zone mai izolate au nevoie de profesori adevăraţi. Dar valoarea acestor dascăli poate trece barierele şi prin munca lor pot aduce un aport şi la pregătirea celor dornici de performanţă.
-
Marcel Țena
În urmă cu trei decenii, profesorul Marcel Ţena ajungea, prin concurs, redactor la Gazeta Matematică. În primii 15 ani a fost redactor principal, iar din anul 1996, redactor şef. Legăturile sale cu Gazeta sunt însă mult mai vechi. Prima menţionare, ca rezolvitori, datează din mai 1966, de pe când era elev în clasa a IX-a la Liceul nr. 2 din Giurgiu (în prezent, Colegiul Naţional ”Tudor Vianu”).
-
Dan P. Brânzei
Am deschis ochi spre lumea asta, de multişor, în martie 1942. Nu îmi mai amintesc detalii. Se spune că aş fi Berbec, dar nu ştiu dacă mă recunosc într-o astfel de înscriere. Am priceput că era o primăvară adânc încrâncenată de cea de a doua ruşine mondială. Părinţii erau doctori foarte tineri şi nevoiaşi ca profesorii de astăzi. Mama a reuşit să aducă din Basarabia un geamantan în care abundau cărţi; şi-a stabilizat în timp preocupările spre medicina femeilor sănătoase, adică a celor care aşteaptă prunc.
-
Marius Cavachi
Profesorul Marius Cavachi s-a născut la data de 27 martie 1962 în oraşul Constanţa. Încă din şcoala generală era pasionat de matematică, fapt pentru care participă şi la primele Olimpiade de Matematică obţinând numeroase premii şi menţiuni. Studiile liceale le face la binecunoscutul Colegiu Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanţa, între anii 1976-1980, unde amprenta profesorului de la clasă, Constantin Caragea, este decisivă în evoluţia spre performanţă a elevului Marius Cavachi.
-
Ion Cicu
Cu numele Ion Cicu v-aţi întâlnit, cu siguranţă, pe site-ul ViitoriOlimpici.ro; mai ales participanţii de la clasele mici. Este timpul să aflaţi mai multe despre omul care se află în spatele acestui nume. Profesorul Ion Cicu s-a născut în 1953 într-un sătuc (Coteşti) din apropierea oraşului Câmpulung Muscel.
-
Laurențiu Panaitopol
Profesorul Laurenţiu Panaitopol s-a născut la 10 august 1940, la Balcic, în Cadrilaterul care atunci făcea parte din România, actualmente aparţinând Bulgariei. Tatăl său era ofiţer, iar mama sa profesoară de latină şi elină.
-
Dinu Șerbănescu
Profesorul Dinu Şerbănescu s-a născut în 1969 la Bucureşti. Clasele primare şi gimnaziul le face la Şcoala generală nr. 46. Aici se întâlneşte cu cel care îi va deschide calea spre viitoarea sa pasiune, matematica. Este vorba de domnul profesor Ionel Molnar.
-
Ștefan Smarandache
Ştefan Smarandache este un nume bine cunoscut în rândul profesorilor de matematică, dar şi al elevilor. Puţini sunt însă cei care ştiu mai mult decât "un nume adunat pe-o carte". Profesorul Ştefan Smarandache s-a născut pe 18 februarie 1947, în localitatea Făureşti, judeţul Vâlcea. A urmat liceul N.Bălcescu (actualul Colegiul Naţional Carol I) din Craiova, apoi Facultatea de matematică a Universităţii din Bucureşti pe care a absolvit-o în 1970.
-
Radu Gologan
Profesorul Radu Gologan s-a născut la 7 iunie 1952 la Braşov. Mama, profesoară de matematică şi tatăl, inginer constructor provin din satele de oieri din jurul Braşovului: Săcele şi Bran. Copilăria şi-a petrecut-o la Sibiu. Tatăl său a fost cel care l-a facut să iubească matematica deşi, mai târziu, când în liceu fiul său i-a comunicat dorinţa de a studia matematica acesta i-a răspuns: "asta nu e meserie".