Galeria de onoare


«Vezi Galeria de onoare

Andrei Deneanu

Andrei Deneanu s-a născut la Piteşti pe data de 23 decembrie 1989, când Revoluţia Română era în toi. A urmat clasele primare la Şcoala Ion Pilat din Piteşti şi apoi clasele V-VII la celebrul liceu „Zinca Golescu”. Începând cu clasa a VIII-a, ca urmare a rezultatelor la concursurile de matematică, a devenit bursier la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Pasiunea pentru matematică s-a născut din olimpiade: a participat la prima în clasa a V-a, motivat de sora sa cea mare care se calificase la faza finală a olimpiadei de chimie iar ambiţia i-a crescut când în clasa a VI-a fiind fratele mai mare s-a calificat tot la finala de chimie. La Piteşti dascăl i-a fost profesorul Paul Vâlceanu, şlefuitor de mulţi olimpici de-a lungul anilor. Iată ce spune profesorul despre Andrei:

" Sigur că oricărui profesor îi place să se laude cu rezultatele remarcabile obţinute de actualii elevi sau foşti elevi, la concursurile şi olimpiadele şcolare , deşi, în mare parte rezultatele obţinute sunt rodul muncii depuse de elev.

Sunt unul dintre profesorii de la C.N.L."Zinca Golescu" care a avut norocul şi bucuria să-l aibă ca elev pe Andrei Deneanu în clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, aşa că pot spune că studiul matematicii l-am început împreună.

Sigur că şi acum povestesc actualilor elevi despre modul cum făceam pregătire şi de rezultatele de la concursuri obţinute de Andrei şi colegii lui. Pentru mine ca profesor al lui, bucuria a fost imensă când în clasa a VII-a, în anul 2004, a obţinut locul I şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică.

Rezultatul a fost obţinut prin munca lui şi seriozitatea cu care s-a pregătit, dar ca unul dintre profesorii care i-au fost aproape, m-am bucurat foarte tare şi consider că acesta a fost începutul rezultatelor excepţionale care au urmat.

Îmi face mare plăcere să spun, peste tot, că Andrei Deneanu mi-a fost elev şi sunt sigur că o să devină unul dintre matematicienii de renume ai lumii. "

Andrei are un palmares minunat, printre care 2 locuri I la Olimpiada Naţională de Matematică (în 2004 şi 2009) şi medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Bremen (Germania). Este pasionat de matematică cu accente de frumuseţe tehnică (analiză matematică), ceea ce i-a adus consideraţie din partea colegilor şi nu îşi vede viitorul decât legat de cercetare sau învăţământ matematic. Este în prezent student de top la Facultatea de Matematică din Bucureşti, se consideră legat de familie şi ţară şi nu îşi pune problema de a studia, cel puţin deocamdată, în altă parte.

A avut şi nereuşite: la Balcaniada din 2007, din Grecia, toate i-au mers pe dos şi i-am simţit lacrimile mijite. A fost totuşi obiectiv, a avut zâmbetul şi optimismul ce nu-l părăsesc, şi a trecut peste moment şi a revenit cu lauri. E întotdeauna o plăcere să-l întâlneşti: vesel, pasionat şi iubit de colegi.

 

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Comentariu: