Galeria de onoare


«Vezi Galeria de onoare

Mihai Sebastian Simon

În fiecare dimineață, din septembrie până în luna iunie, obișnuim ca toți membrii familiei să ne trezim devreme, deoarece plecăm împreună fie spre locul de muncă, fie spre școală.

Îmi amintesc o dimineață, când înainte ca simfonia multiplelor alarme să mă trezească, am auzit o bubuitură  urmată de o cascadă interminabilă de monede din camera alăturată a fratelui meu, Sebi. Speriată de zgomot, am mers să văd ce s-a întâmplat.

Lampa de lângă patul lui a cedat în urma presiunii lăsate de numeroasele lui medalii care erau agățate de ea, formând o mochetă de aur, argint și bronz, legate de secvențe ale tricolorului românesc. Nu m-am uitat niciodată cu atenție la toate medaliile, dar de această data îmi exprimau o foarte mare curiozitate.

Până acum, a primit 30 de medalii.

17 medalii câștigate la concursuri de matematică, iar 13 medalii câștigate la baschet, împreună cu echipa lui de performanță.

Medaliile au fost primite la Concursul Lumina Math, Arhimede, IMAC, Concursul Cangurul, “Școala cu Ceas” , “Cristian Calude”, Euclid, Evaluare în Educație, Comper.

De asemenea, timp de doi ani consecutivi a participat și a câștigat Premiul I la Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro”.

Cea mai importantă medalie pentru el este medalia de argint de la Olimpiada Națională de Matematică 2014, primită în clasa a V-a, la Sibiu.

Acum înțeleg de ce am stat doar câteva zile, în această vară, împreună cu fratele meu. Mereu a fost plecat în diverse tabere câștigate ca urmare a performanței pe care a atins-o. Sunt foarte mândră de el și îi țin pumnii în continuare. De asemenea, îi promit un colțisor din camera mea, pentru momentul în care nu va mai avea loc la el în cameră, pentru medalii.

SIMON Ana Teodora – Colegiul Național Sfântul Sava – clasa a XII-a, Profesor Marcel Țena

pentru fratele ei – SIMON Sebastian Mihai – ICHB – clasa a VI-a, Profesor Elena Nicolae

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Comentariu: