Galeria de onoare


«Vezi Galeria de onoare

Marta Ungureanu

Sunt Marta Ungureanu, elevă în clasa a VII-a C, la Şcoala Generală Nr.2 „Traian” din Craiova. Sunt pasionată de matematică, îmi place să citesc, îmi place să desenez şi, mai nou, îmi place fizica. Îmi place să ascult muzică, îmi place să mă joc.
Mă consider o luptătoare. De trei ori, în trei clase diferite, intrusă în colective noi, bine sudate, a trebuit să lupt să câştig şi să recâştig statutul de elev foarte bun. Cred că am reuşit.
De unde vine pasiunea mea pentru matematică? M-am născut într-o familie în care matematica este la mare cinste. Pentru bunica din partea mamei (cea care m-a crescut şi nu mă scapă din ochi nici acum!) matematica este ştiinţa ştiinţelor. După o serie de testări a ajuns la concluzia că am ceva talent.
Întâlnirea mea cu doamna profesoară Valerica Pometescu a fost hotărâtoare. Pregătirea, talentul şi dăruirea dumneaei pentru matematică şi pentru şcoală a făcut ca mai mulţi elevi din clasa noastră să se impună cu rezultate foarte bune la diferite concursuri de matematică.
În ceea ce mă priveşte, făcând un bilanţ al rezultatelor obţinute până acum, am constatat cu bucurie următoarele: am obţinut 13 Premii I, 6 Premii II, 3 Premii III, 6 Menţiuni, o medalie de aur, 5 de argint, 3 de bronz, 2 cupe şi un trofeu. Dintre toate acestea, m-au bucurat cel mai mult rezultatele obţinute la Olimpiada de Matematică, Etapa Naţională: Menţiune cu Medalie de Bronz în clasa a V-a şi Menţiune cu Medalie de Argint în clasele a VI-a (locul 11) şi a VII-a (locul 11). Datorită acestor premii, am avut ocazia să merg în două tabere în Grecia şi într-o excursie la Istanbul, unde am cunoscut mulţi copii talentaţi. De asemenea, rezultatele obţinute la concursul Cangurul (la care particip din clasa a II-a) mi-au adus în fiecare an ca premiu o tabără la Poiana Pinului.
Sunt un bun rezolvitor de probleme şi o bună prietenă a Gazetei Matematice. De aceea sunt posesoarea a două diplome de rezolvitor acordate de aceasta.
Concursul „Viitori olimpici” a avut un rol benefic în pregătirea mea, provocându-mă să lucrez mai mult, să învăţ lucruri noi, foarte interesante. Suportul teoretic de care am beneficiat m-a ajutat foarte mult.
Cu sinceritate, consider că unele dintre problemele propuse depăşesc cu mult nivelul presupus al unui elev de clasa a VII-a, chiar dotat pentru matematică (vezi problema 3, etapa 4). Acest fapt poate descuraja. Recunosc că am avut asemenea momente!
Dar îmi place matematica, îmi înfrumuseţează viaţa şi lucrez cu drag, atât cât pot!
În continuare sper să rămână vie dorinţa de a şti cât mai mult, de a cunoaşte oameni şi locuri noi, de a trăi frumos şi în pace şi, în acelasi timp, în competiţie cu toată lumea.

Marta Ungureanu

Marta Ungureanu este una dintre „steluţele” care luminează cariera unui dascăl şi valorizează din plin experienţa şi pregătirea sa de specialitate.

De ce sunt încântată să lucrez cu ea?
Pentru că se angajază cu promptitudine în depunerea oricărui efort pentru studiul matematicii, pentru că progresează cu uşurinţă şi face o bună echipă cu ceilalţi colegi ai săi din lotul olimpic.
Succesul Martei în „triunghiul performanţei” este asigurat de intersecţia unor „ceviene” importante: inteligenţă matematică, creativitate şi ambiţie. Dar în acest triunghi există şi multe alte „puncte coliniare”, la fel de importante. Amintesc doar câteva: perseverenţă, curiozitate epistenică, tenacitate, răbdare, modestie.
„Locul geometric” caracteristic Martei în asigurarea succesului este pasiunea pentru matematică reunită cu dorinţa de a se afirma în competiţii. Toate aceste caracteristici sunt necesare şi suficiente pentru ca un olimpic să obţină rezultate de excelenţă la matematică.
Deja ea s-a înscris în cercul celor mai valoroşi elevi ai Doljului şi eu îi doresc ca toate aceste elemente preţioase ale „configuraţiei ei geometrice” să se manifeste plenar în viitor ca nişte invarianţi care să-i aducă multe premii, satisfacţii şi bucurii.


Prof. Pometescu Valerica

Data: 3 iunie 2010
Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

4 comentarii: