Galeria de onoare


«Vezi Galeria de onoare

Mădălina Elena Persu

Mădălina s-a născut la 6 octombrie 1990, în Drăgăşani, judeţul Vâlcea. A făcut studiile primare şi gimnaziale la Şcoala nr. 1 „Nicolae Bălcescu”, din Drăgăşani. Încă din clasele primare a dat dovadă de talent şi dragoste pentru matematică, fiind remarcată de către profesori la clasă şi în concursuri locale.

Studiile liceale şi le-a încheiat la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde a avut o bursă de studii completă oferită de liceu.

Obţine cinci ani la rând, în perioada 2004-2009, medalia de aur la Olimpiada Naţională de Matematică, în trei rânduri fiind clasată prima la clasa ei.

În 2004, când era elevă în clasa a VII-a, a făcut parte din lotul României pentru Balcaniada de Juniori de la Novi Sad, Serbia, fiind cea mai tânără participantă din concurs şi obţinând medalia de aur, cu maximum de punctaj. A ajuns la aceeaşi performanţă în anul următor, la Balcaniada de Juniori din Grecia.

În anii 2004-2009 a câştigat multe concursuri de matematică interne şi internaţionale. A făcut parte din echipa României la Olimpiadele Internaţionale de la Hanoi, Madrid (unde a obţinut medaliile de argint) şi Bremen, unde devine pe departe liderul echipei României, câştigând medalia de aur.

Mădălina este o fată ambiţioasă şi voluntară, cu o mare capacitate de a socializa. A fost admisă la Universitatea Harvard, (în urma rezultatelor excepţionale la testele TOEFL şi SAT) unde este studentă în prezent. Doreşte să termine un doctorat în matematică şi să revină în România ca cercetător şi profesor, dar şi cu intenţia de a se implica în viaţa socială şi de ce nu, politică a României.

Cunoaşte bine câteva limbi străine (engleza, spaniola, turca), îi plac gimnastica şi dansul, şi este unul dintre olimpicii pentru care lectura şi muzica rămân prieteni permanenţi, chiar dacă majoritatea timpului o dedică studiului. Îi place să gătească, iar sfaturile cele mai bune le primeşte întotdeauna de la mama ei.

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

9 comentarii:

  • Efremia Elena PASCALE - 22 aprilie 2023
    Felicitări! Toată admirația!
    Sănătate, putere (și dragoste) de muncă și să împlinești ce-ți dorești!
    Și să ai parte de cât mai multe bucurii!
  • Efremia Elena PASCALE - 22 aprilie 2023
    Felicitări! Toată admirația!
    Sănătate, putere (și dragoste) de muncă și să împlinești ce-ți dorești!
    Și să ai parte de cât mai multe bucurii!
  • Diana Anghelescu - 7 decembrie 2020
    Bravo!!!
  • Sofia Raducu - 19 martie 2018
    Felicitari Madalina ! Este frumos sa descoperim astfel de modele !
  • Andreea Corbu - 29 decembrie 2013
    Sa o tii tot asa.
  • Incredibil!Sa o tii tot asa.Esti cea mai desteapta fata din ROMANIA!
  • IRINA MARIA NACU - 4 mai 2013
    bravo, felicitari!
    madalina!
    tine-o tot asa!
    paste fericit, madalina!
  • andreea fatma - 6 decembrie 2012
    bravo
  • Maria Bischin - 3 mai 2012
    Succes in continuare!