Galeria de onoare


«Vezi Galeria de onoare

David Andrei Anghel

Mă numesc David Andrei Anghel, sunt elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 56 din București.

Am descoperit matematica în clasa a III-a prin cursurile Arhimede (în mod special, cele ale doamnei profesoare Aida Frujina) și Concursul Euclid, la care am obținut locul I.

În clasa a IV a, fiind elev pe atunci la Colegiul National Emil Racoviță cu profil sportiv (beneficiind de multă încredere și sprijin din partea doamnei profesoare Stela Răchită),  am fost admis la cursurile CEX  și acolo am aflat că aș putea participa (ca antrenament) la olimpiada de matematică la clasa a V-a. Astfel am ajuns să mă calific la ONM unde am obținut prima medalie de argint și am beneficiat de multa grijă, atenție și prietenie din partea domnului profesor Costin Negrii, profesor însoțitor al lotului, față de care m-am simțit confortabil în a-i povesti de formula "descoperită"  între timp de mine (formula progresiei geometrice). Datorită dumnealui, drumul meu spre performanța în matematică s-a îndreptat, din clasa a V-a, spre doamna profesoară Dana Radu, spre Școala Gimnazială Nr 56, care mi-au oferit, alături de colegi, nu numai informații matematice, ci și susținere, prietenie, confort.

Din clasa a IV-a m-am calificat în prima tabără ViitoriOlimpici unde, de altfel, am revenit în fiecare vară până acum și unde mi-am făcut mulți prieteni și cu care m-am reîntâlnit în următorii ani la concursuri, olimpiade și chiar și la "shaorma" în oraș, mai ales după cursurile săptămânale cu doamna profesoară Mihaela Berindeanu la CEX- Hai La Olimpiadă. Lecțiile ținute, discuțiile cu colegii mai mari în cadrul taberelor ViitoriOlimpici mi-au folosit nu de puține ori în concursuri.

În clasele a V-a, a VI-a și a VII-a am ocupat poziția 1 la ONM. La concursul Stelele Matematicii am luat de două ori locul 2, iar în clasa a VIII-a locul 1. La Mathematical Danube Competition am obținut medalia de argint în clasa a VII-a și medalia de aur / locul 1 în clasa a VIII-a. O performanță foarte importantă pentru mine a fost clasarea pe locul al 5-lea (printre seniorii cei mai buni...) la concursul IMAR 2019. În clasa a VII-a am obținut medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori și, în acest sens, o mare parte a pregătirii, a aprofundării matematicii de calitate, a început acum câțiva ani prin site-ul Pregătire Matematică Olimpiade Juniori al domnului Andrei Eckstein, Problema Săptămânii devenind reperul meu în matematică și (de) timp.

La școală, în afară de matematică, îmi mai place ora de sport, să joc fotbal (mă declar un fan al Ligii întâi România, suporter înfocat al Gaz Metan Mediaș).

Dar, în încheiere, aș spune că nu numai profesorii mi-au susținut și cultivat pasiunea pentru matematică, ci și că am avut parte de susținere din partea întregii familii, de la bunici până la fratele cel mai mic, atât acasă, cât și în deplasări.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.