Galeria de onoare


«Vezi Galeria de onoare

Marian Daniel Vasile

               Mă numesc Vasile Marian Daniel, sunt din Drobeta Turnu-Severinși am absolvit Colegiul Național  Pedagogic „Ștefan Odobleja” . În prezent sunt student în anul II la Facultatea de Matematică și Informatică, specializarea Matematică, din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
               Există două lucruri care mă definesc: pasiunea și munca. Ambele au legătură cu un domeniu magic: MATEMATICA. Pasiunea a fost cea care m-a făcut să muncesc, să muncesc și iar să muncesc. Părinții mei și doamna învățătoare Gileta Șimandan au clădit edificiul acestei pasiuni.
               Totdeauna mi-a plăcut competiția. Încă din clasele primare am participat la concursuri precum: „Evaluare în educație”, „Arhimede” , „IMAC”, „Euclid”, „Lumina Math”, sâmbătă de sâmbătă. Mi-au rămas întipărite în minte vorbele doamnei învățătoare : „Atenție și concentrare maximă! Să înceapă listele cu voi! Să culegem roadele muncii noastre!”
               De-a lungul timpului am obținut numeroase premii și medalii. La începutul clasei a IV-a am descoperit concursul „Gazeta Matematică și Viitorii Olimpici”. Așteptam nerăbdător publicarea lunară a problemelor, afișarea punctajelor, dar mai ales calificarea în etapa finală: „Tabăra de la Câmpulung Muscel”. Acolo era o explozie de entuziasm binefăcător, de solidaritate și de potențial creator. Se lucra! Se concura! Se legau prietenii! Cine ajungea acolo, dobândea sentimentul că e privilegiat.
               Participând an de an, am strâns numeroase nestemate: șase premii I, două mențiuni, două medalii de argint, patru medalii de aur, precum și prestigiosul premiu „Dan Schwarz”.
               Entuziasmul meu a rezonat mereu cu sprijinul profesorilor, cărora le aduc ca floare de suflet recunoștința.
               În gimnaziu, drumul devenirii mele a continuat alături de doamna dirigintă, Gabriela Bondoc, un spirit comprehensiv, o prezență vie, înzestrată cu atributele vieții ca ardere.
               Alt om hărăzit de Providență este domnul profesor, Andrei Eckstein, al cărui site „Pregătire Matematică Olimpiade Juniori”, m-a condus spre performanță.
               În clasa a VIII-a am participat în lotul lărgit de juniori, obținând în 2017 și 2018 la ONM medalie de argint și mențiune.
               Scrierea problemelor a fost atât o provocare, cât și un succes. Problema 4 de la Balcaniada de Juniori, Grecia 2018 îmi aparține.
               Fiind elev, în pandemie, am participat la cursurile online ale domnului profesor, Mihai Chiș, din cadrul Centrului de Excelență, Timiș. E profesorul model, profesorul enciclopedie, profesorul total.
               În clasa a XII-a, m-am clasat pe poziția a VI-a la Olimpiada de Matematică
               Firește, am ales Facultatea de Matematică din Timișoara, deoarece îmi oferă un drum ascendent spre excelență.
               Coordonat de domnul profesor, Mihai Chiș, am obținut de două ori premiul I cu punctaj maxim la Concursul „Traian Lalescu” (Brașov 2021, Timișoara 2022) și o medalie de bronz la SEEMOUS.
               Pentru mentorii mei, dăruirea nu e o profesie, ci rațiunea de a fi.
               Aștept cu nerăbdare noi provocări! La UVT sunt mereu acasă, fiindcă acasă e acolo unde îmi e mintea și sufletul.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.