Galeria de onoare


«Vezi Galeria de onoare

Camelia Oprea

Camelia are 14 ani și e din Sibiu iar cele mai importante premii sunt cele două medalii la Concursul "Viitori Olimpici şi Gazeta Matematica" şi tot două medalii de aur la Olimpiada Națională de Matematică. Pe lângă matematică, Camelia e pasionată de lectură, sport, pictură și puzzle. Despre cum a descoperit Camelia matematica, despre cum o ajută matematica în viața de zi cu zi și despre tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, citiți în interviul de mai jos!

1. Cum ai descoperit matematica? Care a fost primul moment în care ți-ai dat seama că vrei să fii performant în acest domeniu?

Am descoperit cât de frumoasă e matematica cu ajutorul Gazetei Matematice, care a devenit pentru mine o provocare "lunară" înca din ciclul primar. Tot din Gazetă am aflat și despre concursurile importante. Primul moment în care mi-am dorit să fiu performantă în matematică a fost după ce am câștigat în clasa a II-a premiul întâi la Cangurul Matematic, iar primul moment în care mi-am dat seama că aș putea într-adevar face performanță a fost în clasa a III-a, când participând la un concurs la clasa a IV-a, am obținut maxim de punctaj, câștigând detașat în fața elevilor mai mari cu un an decat mine.

2. Ce alte materii de la clasa îți mai plac? De ce?

Îmi plac toate materiile pentru că fiecare aduce un plus de noutate, dar în special cele care au de a face cu matematica, precum fizica, chimia și biologia.

3. Care crezi că trebuie să fie calitățile unui profesor de matematică?

Calitatea cea mai importantă a unui profesor de matematică cred că este talentul de a trezi interesul elevilor.

4. Cum crezi că te va ajuta matematica în cariera pe care vrei să o urmezi?

Eu cred că matematica mă va ajuta în orice viitoare carieră, deoarece ea stă la baza științelor exacte. Matematica dezvoltă gândirea și logica, oferind metode de analiză și dezvoltând capacitatea de generalizare și abstractizare.

5. Cum crezi că ar putea deveni matematica mai populară în râdurile elevilor?

Matematica ar putea deveni mai populară în rândurile elevilor, dacă profesorii le-ar arăta acestora aplicațiile ei în viața de zi cu zi.

6. Dă numele unui matematician român (scrie un citat din spusele acestuia sau descrie o întâmplare legată de el).

Dan Barbilian - Ion Barbu, matematician român dar și poet. Citat: "Matematicile pun în joc puteri sufletești care nu sunt cu mult diferite de cele solicitate de poezie și arte." Pe lângă matematică, îmi plac poezia și limbile străine, care contrar aparențelor se îmbină foarte bine cu matematica.

7. Care sunt planurile tale de viitor? (ce liceu/facultate vrei să urmezi?)

Dorind să-mi continui studiile în limba germană, voi opta pentru liceul "Samuel von Brukenthal" din Sibiu. În privința facultăţii încă nu m-am decis, dar mai am câțiva ani să mă documentez și să aleg.

 8. Cum a fost în tabăra ViitoriOlimpici? (povestește-ne despre experiența ta alături de ViitoriOlimpici.ro și povestește-ne cum ți s-a părut în tabăra de la Câmpulung).

Tabăra mi-a plăcut foarte mult, în special orele de matematică în care am învățat mai multe lucruri noi; m-aș fi bucurat să fie mai multe astfel de ore și poate discuții cu profesorii corectori. Cred că niște dezbateri pe marginea diferitelor soluții ale unor probleme propuse ar fi fost interesante. Mi-a făcut plăcere să întâlnesc elevi pasionați de matematică. Au fost interesante și celelalte activități organizate, neexistând momente de plictiseală, iar locația taberei cred că a fost foarte potrivită. Am plecat din Câmpulung cu multe amintiri frumoase și cu dorința de a reveni acolo la următoarea ediție a taberei "ViitoriOlimpici".

9. Ce sfaturi ai da unui elev de vârsta ta, căruia îi place matematica dar nu a participat până acum la niciun concurs de matematică?

L-aș sfătui să meargă la un concurs de matematică, deoarece chiar dacă nu obține un rezultat bun, va învăța multe din propriile greșeli. Sau și mai simplu: l-aș sfătui să se antreneze cu fiecare nouă etapă a concursului online de pe www.viitoriolimpici.ro, unde poate găsi și documentația necesară. Iar dacă este perseverent, poate căștiga participarea în tabăra "ViitoriOlimpici", unde chiar merită să mergi. La Câmpulung matematica este mai frumoasă, iar viitorii olimpici sunt prietenoși!

Aștept cu interes a treia ediție a concursului, care sper să facă matematica și mai interesantă!

Camelia Oprea, clasa a VIII-a

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

3 comentarii:

  • IRINA MARIA NACU - 3 mai 2013
    Su eu te felicit!
    Eati si desteapta la mate si inteligenta si draguta
    si frumusica;)
    Bv!
  • iulia andreea Anton - 5 februarie 2013
    Te felicit
  • Cristian Matei - 1 februarie 2012
    Felicitari pentru rezultatele obtinute si mult succes in continuare !