Ştiri


«Toate ştirile

Opinii despre Etapa Județeană a Olimpiadei de Matematică

Data: 12 martie 2012  |  Autor: Dan Schwarz  |  4 comentarii

Aceste comentarii asupra Etapei Județene a Olimpiadei de Matematică 2012, București, reflectă, ca de obicei, opinia personală a autorului. Ele sunt adăugate la o prezentare selectată a probelor de concurs.

Comentarii Etapa Județeană - Gimnaziu, 2012

Comentarii Etapa Județeană - Liceu, 2012

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

4 comentarii:

  • Tudor-Dimitrie Popescu - 18 martie 2012
    la problema 4
  • Tudor-Dimitrie Popescu - 18 martie 2012
    la clasa a 7-a mai este alta rezolvare in afara de cea din barem?
  • 0 000 - 14 martie 2012
    Solutia de care votbeste Laurentiu a fost data in concurs de Contac Andreea,o eleva din Botosani.Pe langa faptul ca foloseste doar lucruri elementare cum ar fi medianele din ungiul de 90 de grade sau linii mijlocii,fara considerarea altor puncte,aceasta este si foarte scurta,in doar cateva randuri.Deasemenea,SUBIECTUL DE PE BAREM ESTE DIFERIT DE SUBIECTUL DE PE FOILE PRIMITE IN SALI .ESTE ADEVARAT, SE DAU ALTE DOUA MUCHII OPUSE PERPENDICULARE. CHIAR DACA ACESTEA SUNT ECHIVALENTE, DEMONSTRAREA ACESTORA A DUS LA ERORI SI NECLARITATI,DEOMANSTRAND DE FAPT IPOTEZ DIN SUBIECTUL DE PE BAREM,O GRESEALA IN BAREM, DAR CORECT PENTRU SUBIECTUL PRIMIT DE NOI,ELEVII
  • Tarkan Yagmuroglu - 14 martie 2012
    În județul Vâlcea elevul Radu Lăcraru (clasa a VIII-a) a fost răsplătit doar cu 2 puncte pe soluția banală de la problema 3, urmând să rateze calificarea la ONM din această cauză.

    Referitor la probleme, 4 de asemenea ieșea imediat folosind că mediana într-un triunghi dreptunghic este jumătate din ipotenuză și o proprietate referitoare la mediană și înălțime în triunghiul isoscel. Mai am încă o soluție la această problemă, prelungind AN cu un segment congruent NT și demonstrănd că EF este perpendiculară pe planul (BHT), H fiind ortocentrul triunghiului ADC. Și la problema 1 sunt foarte multe soluții.