Ştiri


«Toate ştirile

Concursul MateInfoUB

Data: 19 mai 2021  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici

Concursul are obiectivul de a aduce mai aproape tineri pasionați de Matematică și de Informatică, într-o competiție inedită, dar și cu miză importantă.

Concursul MateInfoUB  are loc prin participarea deosebită a echipei INTUITEXT prin viitoriolimpici.ro alături de Facultatea de Matematică și  Informatică a Universității din București, Societatea de Excelență și Performanță în Informatică și Societății de Științe Matematice din România.

 

Obiectivul principal al concursului:

Identificarea, în cele două domenii, a tinerilor talentați aflați în clasa a XII-a sau chiar absolvenți de liceu cu diploma de Bacalaureat.

 

Structura și durata concursului este detaliată aici: https://fmi.unibuc.ro/concurs-mateinfoub-2021/

Concursul este împărțit în două secțiuni: Matematică și Informatică. De avut în vedere că secțiunile sunt independente, se poate participa la ambele secțiuni sau numai la una singură.

Tipul subiectelor pentru Etapa I: teste grilă

22.05.2021 – Matematică

23.05.2021 – Informatică

 

Platforma concursuri.viitoriolimpici.ro, oferită de Intuitext, este accesibilă pentru înscrieri începând cu 10.05.2021.

Concurenții înscriși în platformă pot participa, în data de 19.05.2021, la o scurtă simulare, pentru a se familiariza cu platforma și a semnala eventuale probleme

 

ATENȚIE! Concurenții trebuie să realizeze o filmare care să conțină concurentul (filmare din față) și activitatea de pe calculator (captând imaginea de pe ecran pe toată durata probei); pentru realizarea filmărilor recomandăm OBS Studio (tutorial pentru instalarea și setarea OBS Studio)

  

Premii:

Se vor acorda premii și mențiuni.

În plus, premianții vor fi admiși ca olimpici, conform metodologiei de admitere, având astfel șansa de a se alătura unei facultăți de renume național și internațional.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.