Ştiri


«Toate ştirile

România la Olimpiada Balcanică de Matematică – 2015

Data: 12 mai 2015  |  Autor: echipa viitoriOlimpici.ro

 România la Olimpiada Balcanică de Matematică – 2015

România, 2 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică, Atena, Grecia, 2015.

 

În perioada 3 – 8 mai 2015 s-a desfăşurat în Atena, Grecia, a 32-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2015). BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.

La BMO au participat echipe din Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Azerbaijan, Grecia B, Italia, Iran, Kazakhstan, Kirgizstan, Arabia Saudită, Tajikistan, Turkmenistan şi Marea Britanie împreună cu Irlanda (țări invitate).

 

În clasamentul pe echipe, România a ocupat locul 2 (171 puncte), după Turcia (177 puncte). Anul trecut, România s-a clasat pe locul 3, după Turcia şi Bulgaria.


Elevii români au obţinut următoarele rezultate:

  • Medalii de aur: Ştefan Spătaru şi Marius Bocanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.
  • Medalii de argint: Simona Diaconu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Ioan-Laurenţiu Ploscaru de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea
  • Medalie de bronz: Andrei-Bogdan Puiu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" Galaţi şi Ciprian Bonciocat de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România, cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia eMAG, Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de profesor Ovidiu Şontea de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.


Felicitări echipei României pentru medaliile obţinute!

 

 

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.