Ştiri


«Toate ştirile

Laboratorul de ştiinţe BAYER își deschide ușile pentru elevii claselor primare din București

Data: 6 aprilie 2015

Bucureşti, 6 aprilie 2015 – Bayer, o companie inovatoare la nivel global, care stabilește trenduri în arii de cercetare intensivă, deschide astăzi ușile celei de-a doua ediții a Laboratorului de ştiinţe Bayer, pentru elevii claselor primare din București. Desfăşurat în perioada 6 – 10 aprilie, Laboratorul de ştiinţe Bayer găzduiește sesiuni de experimente practice, inspirate din domeniul sănătății oamenilor, plantelor și animalelor, ca o solutie educativă și distractivă pentru programul din Săptămâna Altfel: ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Peste 1000 de elevi bucureșteni s-au înscris deja la sesiunile de experimente.

 Imagine Bayer

Laboratorul de științe Bayer a fost inaugurat de către elevii clasei a II-a din cadrul Școlii Gimnaziale Maria Rosetti, în prezența Inspectorului Școlar General al Municipiului București, domnul profesor Ionel Florian Lixandru. Acesta, impresionat de entuziasmul elevilor și profesionalismul studenților care coordonează experimentele, a declarat: „Mă bucur foarte mult să văd cum tânăra generație beneficiază de susținerea unui lider mondial în inovație. Mai mult decât atât, curiozitatea și bucuria cu care copiii vin la aceste sesiuni de experimente este un semn foarte clar al nevoii unor astfel de programe, ca alternativă la educația tradițională. Felicit inițiativa Bayer și dedicarea și profesionalismul studenților implicați în program.”

 Imagine Bayer

Sesiunile de experimente sunt realizate sub îndrumarea unei echipe de 6 studenți în medicină și științe naturale, foști olimpici naționali și internaționali la chimie și biologie. Adrian Murgoci, coordonatorul echipei, care în prezent studiază Științele Naturii în cadrul Universității Cambridge, Marea Britanie, adaugă: „Suntem deja la a doua ediție în această formulă și ne face mare plăcere să contribuim, alături de Bayer, la apropierea elevilor de domeniul fascinant al științelor naturii. Este o reală bucurie să-i vedem pe cei mici surprinși de experimente și dornici să afle cât mai multe informații despre lucrurile care îi înconjoară. Ei sunt generația viitoare de cercetători ce vor folosi știința pentru o viață mai bună!”

 Imagine Bayer

Pe parcursul acestei săptămânii, elevii se vor transforma în mici cercetători și vor lucra alături de cei 6 studenți pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe, vor afla din ce sunt formate oasele și de ce este important calciul în mentinerea sănătatii acestora, precum și avantajele consumării vitaminelor în formă efervescentă. Și cum organismele vii includ și plantele, o parte a experimentelor practice îi vor ajuta să descifreze misterele compoziției legumelor, măsurării pH-ul din sol și diferențierii plantelor în funcție de grup.

  

 

 Imagine Bayer

 Experiența surprinzătoare a elevilor este completată de amenajarea interioară a Laboratorului, un container maritim transformat într-un caleidoscop. Amplasat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, Laboratorul de Ştiinţe Bayer va primi elevii înscrisi în program pe parcursul celor 5 zile de funcționare, însoțiți de părinți sau profesori, între orele 8:00 și 19:00.

 

 

 

 Imagine Bayer 

 Despre Bayer HealthCare

Bayer Group este o companie globală cu competențe cheie în domeniul  sănătații, al agriculturii și al materialelor de înaltă tehnologie. Bayer HealthCare, un subgrup al Bayer AG cu vânzări anuale în valoare de 20 miliarde de euro, este unul din liderii inovatori la nivel mondial din domeniul sănătății și al produselor din industria medicală. Cu sediul în Leverkusen, Germania, compania reunește activitățile globale ale diviziilor Animal Health, Consumer Care, Medical Care și Pharmaceuticals. Scopul principal al Bayer HealthCare este de a descoperi, dezvolta, produce și distribui produse care să îmbunătățească sănătatea oamenilor și a animalelor din întreaga lume. Bayer HealthCare are la nivel global un număr de 60.700 angajați (Dec 31, 2014) și este prezentă în mai mult de 100 țări. Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați: www.healthcare.bayer.com şi www.bayer.ro.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.