Ştiri


«Toate ştirile

România la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori – 2014

Data: 25 iunie 2014  |  Autor: Comunicat SSMR

România, 5 medalii de aur (2 cu punctaj maxim) şi o medalie de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Ohrid, Macedonia - 2014.

În perioada 21 – 26 iunie 2014 se desfăşoară în localitatea Ohrid din Macedonia, cea de a 18-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (JBMO 2014). La JBMO au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herzegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia - țări membre, precum şi echipe din Azerbaijan, Franţa, Iran, Kazakhstan, Macedonia B, Arabia Saudită, Tajikistan (echipă formată din 5 elevi) - țări invitate.

Elevii români au obţinut următoarele rezultate de excepţie:

  • Medalii de aur: Alexandru Mihalcu de la Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti (punctaj maxim), Antonie Ciocan de la Şcoala Gimnazială Nr. 56, Bucureşti (punctaj maxim), Alexandru Pascadi de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Bucureşti, Tudor Plopeanu de la Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti şi Ciprian-Mircea Bonciocat de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" Bucureşti;
  • Medalie de argint: Mihnea Doica de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

În clasamentul neoficial pe naţiuni,  România a ocupat detaşat locul întâi cu 222 de puncte din 240 maxime.

Toate etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi cu sprijinul sponsorilor principali, respectiv Fundaţia eMAG ce a susţinut pregătirea lotului şi Societatea de avocaţi Ţuca Zbârcea & Asociaţii sponsorizând pregătirea lotului precum şi participarea la JBMO.

Delegaţia României a fost coordonată de profesorii Marius Perianu de la Colegiul Naţional Ion Minulescu din Slatina (team leader), Andrei-Alex Eckstein de la Universitatea Politehnică Timişoara (deputy-leader), Mircea-Aldea Fianu  de la Şcoala Generală Nr.19 din Bucureşti şi Cristian-Teodor Mangra de la Şcoala Centrală din  Bucureşti (observatori). Felicitări şi profesorilor Alexandru Gica de la Universitatea din Bucureşti, Lucian Petrescu de la Colegiul Tehnic "Henri Coandă" din Tulcea şi Cristian Lazăr de la Colegiul Naţional  Iaşi ce au contribuit la pregătirea lotului.

Felicitări echipei României pentru rezultatele remarcabile obţinute!


Sursa: http://ssmr.ro/comunicate_presa/JBMO_2014

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.