Ştiri


«Toate ştirile

Ediția a cincea a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro

Data: 20 septembrie 2013

Luni, 7 octombrie 2013, lansăm Ediţia a 5-a a Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro!

 

Concursul este rezultatul parteneriatului între Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) și Intuitext și este parte a programului Educaţia Matematica Altfel, un program al Romanian-American Fondation implementat în parteneriat cu SSMR.

Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro este atât o şcoală prin care pregătim copiii care doresc să obţină performanţă în matematică, cât şi un concurs prin care îi premiem pe cei mai perseverenţi dintre aceştia. Aşa că în fiecare lună publicăm materiale teoretice care abordează tematica de olimpiadă, pe site-ul dedicat concursului: www.viitoriolimpici.ro. Fiecare material este însoţit de un test grilă, cu răspuns imediat, prin care elevul verifică în ce măsură a înţeles conţinutul materialului.

Alături de materiale şi teste grilă mai publicăm (tot pe site-ul concursului, www.viitoriolimpici.ro) şi câte 4 probleme pentru fiecare clasă, pentru care elevii trebuie să trimită soluţii în format electronic, pentru a fi corectate de profesori membri ai Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR).

Şi pentru că vrem să răsplătim pasiunea pentru matematică, concurenţii cu cele mai bune rezultate (şi în limita locurilor disponibile) vor fi invitaţi într-o Tabără de vară la Câmpulung Muscel.

 

Vă urăm mult succes!

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.