Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

Ziua 5 - Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro - Ediția a treia

Data: 31 august 2012  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

Aplauze câştigătorilor – ziua 5!

Ecaterina AndronescuPentru că tabăra Gazeta Matematică-ViitoriOlimpici.ro este una serioasă, vineri nu ne-am lăsat pe tânjeală deşi rezultatele erau clare. Ziua a început cu o nouă serie de lecţii de pregătire, iar după-masa ni l-a adus pe domnul Cătălin Gheorghe în cadrul unei Conferinţe speciale pentru popularizarea matematicii.

Momentul aşteptat de toată lumea a fost, desigur, Festivitatea de Premiere. Aceasta a început la ora 17:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Festivitatea a fost marcată de o vizită cu totul şi cu totul specială: cea a Ministrului Educaţiei, doamna Ecaterina Andronescu. Aceasta i-a felicitat pe toţi copiii prezenţi în tabără pentru munca lor şi pentru rezultatele finale. Discursul dumneaei ne-a emoţionat şi pe noi, aşadar ne imaginăm ce emoţii trebuie să fi avut micii noştri viitori olimpici!

Premiile au fost acordate, pe rând (începând cu premiile I şi cu clasa a IV-a), de oameni deosebiţi implicaţi în acest concurs: Radu Gologan (Preşedinte SSMR), Măriuca Talpeş (Manager INTUITEXT), Mircea Trifu (Secretar General SSMR), Mihai Chiş (Lector Dr., Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea de Vest, Timişoara), Florin Talpeş (CEO BitDefender), Călin Andrei (Primarul Câmpulung). Copiii au venit  pe scenă strigaţi de îndrăgitul profesor de matematică şi redactor la Gazeta Matematică, Ion Cicu. Pe scena premianților au urcat 102 elevi dintre care 27 medaliați cu aur, argint și bronz.

Tabara GM VO 2012Momentele artistice nu au lipsit, participanţii la Festivitate având plăcerea să vadă o interesantă coregrafie de dans popular şi una de danss ţigănesc. Ioana, o participantă la concurs, care pe lângă matematică este pasionată şi de cântat, a urcat pe scenă şi a interpetat pentru colegii ei 4 melodii, una fiind un cover după “Vara nu dorm” (spre distracţia tuturor!).

Seara s-a încheiat în aplauzele noastre, ale tuturor! Felicitări tuturor participanţilor de anul acesta! Îi aşteptăm cu drag la înscrierile din octombrie, pentru ediţia cu numărul 4.

Tabara GM VO 2012Tabara GM VO 2012

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.