Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

Ziua 4 - Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro - Ediția a treia

Data: 31 august 2012  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

Cuvântul zilei: VIITOR – Ziua 4

Tabara GM VO 2012Curtea Liceului Teoretic Dan Barbilian a început să fie animată încă de pe la ora 09:00, cu jumătate de oră înainte să înceapă în mod oficial proba orală. Elevii, nerăbdatori, aşteptau să le vină rândul pentru a intra în sală şi pentru a demonstra cât de pasionaţi de matematică sunt. Aproape de prânz profesorii terminaseră de ascultat aproape 200 de viitori olimpici şi după-masa se anunţa a fi mai relaxată.

La Dinicu Golescu au continuat activităţile sportive, în timp ce la Carol au avut loc alte două ateliere: de desen şi de mimă. Micuţii matematicieni nu au prididit în a ne uimi în continuare cu talentele lor ascunse.

La atelierul de desen au participat 25 de elevi (majoritatea fete, după cum poate vă aşteptaţi) care timp de o oră jumătate au ascultat sfaturile domnului profesor Liviu Cioacă (spre care se îndreaptă cu această ocazie mulţumirile şi aprecierile noastre) şi au conceput cele mai frumoase desene în creion. Ne-au convins că sunt talentaţi, aşadar am decis de îndată ca la Festivitatea de Premiere (din următoarea zi) să arătăm tuturor rezultatul muncii de la atelier.

Pe la 17.30 am decis că e vremea să… ne jucăm! Astfel că cei 15 copii prezenţi la această ultimă activitate recreativă au aflat regulile de mimă, au fost împărţiţi în două echipe şi au aflat pe pielea lor că nu e aşa uşor să te exprimi fără să scoţi un cuvânt. Cu toţii au fost originali şi râsul lor a împânzit blând curtea înverzită a liceului Carol I.

Dacă ar fi să ne gândim la un cuvânt pe care aceşti copii ni l-au inspirat, el ar fi cu siguranţă VIITOR.

Tabara GM VO 2012Tabara GM VO 2012

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.