Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

Ziua 3 - Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro - Ediția a treia

Data: 31 august 2012  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

“Hai în tabăra de mate!” – Ziua 3, momentul creativilor

Tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro ziua 3 poza 1Ziua de miercuri a fost una plină de emoţii, dar şi de multă creativitate. Viitorii Olimpici au susţinut de la ora 10:00 proba scrisă a etapei finale a Concursului Gazeta Matematica și ViitoriOlimpici.ro, la Liceul Teoretic Dan Barbilian din Câmpulung. Probabil că acesta a fost primul moment al zilei în care şi-au folosit originalitatea. Cea matematică, insă.

După prânz, începînd cu ora 16:00, copiii au avut şansa să îşi exerseze şi mai mult creativitatea la două ateliere: de film şi de scriere creativă şi compoziţie muzicală.

Tabara GM VO 2012Micilor pasionaţi de film (aproximativ 50 la număr) li s-a explicat pe scurt diferenţa dintre actoria de film şi cea de teatru şi li s-a povestit despre cum bancul poate fi cea mai scurtă și simplă structură narativă de la care poți pune în scenă niște situații. Pe durata atelierului, câteva bancuri simple au fost dezvoltate, interpretate de copii și filmate în mai multe distribuții. La acest atelier au curs multe zâmbete şi pe bună dreptate!
Echipa noastră s-a gândit că Viitorii Olimpici merită să aibă un IMN, care să-i reprezinte, să comunice valorile lor și misiunea taberei. Astfel a luat fiinţă atelierul de scriere creativă şi compoziţie muzicală. În timpul atelierului elevii prezenţi au realizat primele strofe ale imnului, fiind matematicieni și poeți în același timp. După explicarea noțiunii de imn și a regulilor care trebuiesc respectate, cu mult entuziasm, creativitate și dedicare, elevii au pornit în aventura cuvintelor.
Cu suportul minunaților profesori: Ecaterina Țuțea Nițescu, George Ciurezu și a doamnei directoare Crina Păun, copiii au compus și linia melodică, făcând astfel primii pași spre realizarea imnului taberei Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro. Pentru că știm că sunteți curioși să aflați care este rezultatul, vă dezvăluim începutul IMNULUI:

Hai în tabăra de mate
Bucurați-vă de ea
Noi ne ținem toți de fapte
Și vom câștiga!

Când scădem, când adunăm
În cifre nu ne împiedicăm
Noi gândim doar în culori
Suntem clar câștigatori!

Între timp, pe terenurile de sport oferite de Colegiul Naţional Dinicu Golescu, o mulţime de alţi copii se întreceau în competiţii de baschet, fotbal şi/sau volei.

Seara am participat cu mic cu mare la Focul de Tabără! Ne-am strâns pe un teren generos aparţinând Colegiul Național Pedagogic Carol I şi am văzut cum flăcarile prind viaţă şi instalează o atmosferă demnă de cea mai tare tabără de mate. Formaţiile locale care ne-au încântat cu muzică folk şi cover-uri rock au ajutat şi ele la construirea unei bune dispoziţii. Acesta a fost momentul în care participanţii de la LongoCampo (vezi ziua 2) au fost apreciaţi pentru spiritul deosebit de orientare şi au fost premiaţi.

Pe acordurile melodiei “Snow” (cover RHCP) s-a incheiat cea de-a treia zi de tabără, timpul trecând parcă puţin prea repede.

Tabara GM VO 2012Tabara GM VO 2012

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.