Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

ViitoriOlimpici, ediția 2 – o perspectivă subiectivă

Data: 19 iunie 2012

Concursul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro  are ca scop cultivarea aptitudinii elevilor de a rezolva, generaliza şi comenta problemele de matematică, dobândirea deprinderilor de exprimare corectă, în scris şi oral, şi de utilizare eficientă a calculatorul în procesul de instruire. Pe scurt, ne dorim să sprijinim copii talentaţi şi pasionaţi de matematică în demersul lor de a fi mai buni, de a atinge următorul nivel, de a deveni olimpici!

Etapa finală a concursului constă într-o tabără, unde elevii, pe lângă probele scris şi oral ale întrecerii, socializează, iau parte la activităţi creative (şi/sau sportive) şi învaţă ce înseamnă pregătirea de performanţă alături de profesori, membrii ai Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.

Pentru noi este foarte important ca iniţiativa ViitoriOlimpici să crească şi de la an la an să devină un fenomen mai complet, mai performant, mai bun. Aşadar, la finalul celei de-a doua ediţii am apelat la participanţi pentru a obţine un feedback. Am fost încântaţi de ce am aflat şi, bineînţeles, am devenit şi mai motivaţi.

Elevii au recunoscut, în primul rând, utilitatea site-ului ViitoriOlimpici.ro în ceea ce priveşte exersarea atenţiei, dezvoltarea personală, orele de studiu suplimentar şi materialele pregătitoare. Profesorii le recomanda concursul ViitoriOlimpici, deoarece îi ajută să îşi lărgească orizonturile matematice, să se obişnuiască într-un mediu competiţional şi să îşi dezvolte abilităţile de învăţare independentă. Sau, mai simplu spus, în cuvintele adresate nouă de către un profesor: “Matematica este hrana minţii. O generaţie capabilă şi deşteaptă este o generaţie bine instruită din punct de vedere matematic.”

Experienţa taberei a fost percepută de majoritatea ca fiind una inedită şi plină de activităţi variate. Au apreciat efortul şi dedicarea echipei noastre, corectitudinea evaluatorilor şi calitatea lecţiilor de pregătire, acestea ajutându-i să facă faţă probelor de concurs pe care le-au găsit pline de provocari.

Nemulţumirile au fost minore, una singură devenind unanimă: tabăra li se pare prea scurtă. Noi, emoţionaţi de această concluzie, am luat-o ca pe un frumos compliment pentru care le mulţumim. Bineînţeles că există loc şi de mai bine, iar noi sperăm să ne ridicăm la aşteptările voastre, în timp ce cu mare drag pregătim ediţia cu numărul 3.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.