Ştiri


«Toate ştirile

Vino să studiezi la una din cele mai prestigioase facultăţi din Franţa!

Data: 6 februarie 2012  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

École Polytechnique te aşteaptă cu 2 premii!

Premiul Leprince-Ringuet pentru studenţii cu rezultate excelente la fizică şi Premiul Henri Poincaré pentru acei studenţi cu rezultate excepţionale la matematică sunt distincţii care ţi se potrivesc.

Cum poţi câştiga Premiul Henri Poincaré?

Dacă eşti elev în clasele a XI-a sau a XII-a, participă la Olimpiada Naţională de Matematică, iar rezultatul obţinut, alături de cel de la Concursul Kangurul şi un interviu în limbile română, franceză sau engleză te pot duce departe! Acolo unde sunt cei mai buni studenţi la matematică, la Paris! La cursul ceremoniei de închidere a Olimpiadei Naţionale de Matematică şi a Concursului Kangurul, vei afla dacă eşti printre laureaţi, iar bucuria ta va fi încununată de câştigarea unei excursii la Paris, timp de o săptămână.

Ce presupune Premiul Henri Poincaré?

O excursie în Oraşul Luminilor, Paris! Un tur al principalelor monumente din Paris! Pentru a fi mai aproape de viaţa unui student de la École Polytechnique, timp de o săptămână vei locui în campusul universitar al prestigioasei facultăţi. Acolo, vei participa la cursuri şi întâlniri cu profesori şi alţi elevi, vei descoperi laboratoare şi tot ce înseamnă viaţa unui student în Franţa. Vizitele la întreprinderile de înaltă tehnologie (Thales, Orange, Renault, Société Générale BRD), la alte instituţii de învăţământ superior din Franţa, un raport individual al studiilor superioare realizat de École Polytechnique sunt câteva puncte de mare interes pentru viitorul tău profesional. De asemenea, tuturor laureaţilor Premiului Henri Poincaré li se vor oferi, de către Ambasada Franţei în România, cursuri gratuite de limba franceză.

Participă la Olimpiada Naţională de Matematică  şi poţi câştiga un premiu care face cât 1 000 de experienţe - Premiul Henri Poincaré!

Citește mai multe detalii aici.

Afiș

 

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.