Ştiri


«Toate ştirile

OLIMPIADA EUROPEANĂ DE MATEMATICĂ PENTRU FETE 2012

Data: 26 ianuarie 2012  |  Autor: Dan Schwarz  |  1 comentariu

Informații generale EGMO 2012

Prima Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete se va desfășura la Murray Edwards College, Cambridge, între 10 și 16 aprilie 2012, la inițiativa Societății Matematice din UK.

Competiția este inspirată din Olimpiada de Matematică pentru Fete din China, care a încurajat, cu mare succes, multe fete să își dezvolte și urmeze interesul lor în matematică. Competiția este menită a deveni un eveniment anual, urmând a-și schimba în fiecare an locația.

Aproape 20 de țări sunt așteptate să trimită echipe la ediția inaugurală din 2012. EGMO 2013 va fi găzduită în Luxemburg. Adresa de internet a site-ului dedicat acestei  competiții este http://www.egmo2012.org.uk  iar componentă echipelor înregistrate, și mai apoi, rezultatele, vor putea fi consultate la adresa https://registration.egmo2012.org.uk.

În calitate de Leader al echipei care va reprezenta România - prin sprijinul direct și implicarea totală ale Intuitext, companie din grupul SOFTWIN - voi posta pe site-ul www.ViitoriOlimpici.ro toate datele (pe măsură ce vor deveni) disponibile; anume, componența echipei, problemele de concurs (două zile de concurs, a câte 3 probleme fiecare - stil OIM) cu soluțiile oficiale și comentariile de rigoare, în fine - rezultatele.

 

Situatia la zi a confirmărilor de participare

 

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Comentariu:

  • Monica Maria Minea - 27 ianuarie 2012
    cum se face selectia? Sau, cand anume si pe ce criterii?