Ştiri


«Toate ştirile

Copiii de clasa a IV-a vor să fie viitori olimpici

Data: 1 septembrie 2016

811 exerciții și probleme, 18 teste sumative, 10 teste finale - Culegerea de exerciții și probleme de matematică pentru clasa a IV-a este o lucrare complexă ce introduce conceptul de matematică dificilă, dar prietenoasă. În plus, conține probleme date în cadrul Concursului Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro ce vor transforma micii elevi în mari exploratori în tainele cifrelor.

În urmă cu ceva ani, ideea de culegere de matematică provoca, în rândul elevilor, temeri profunde și sentimente acute de deznădejde. În cele mai multe dintre cazuri, aceste cărți descurajau atât prin complexitatea exercițiilor, cât și prin forma de prezentare – minimalistă, aridă, fără intenții metafizice de a apropia elevul de această disciplină exactă.

Astăzi, paradigma s-a inversat și observăm un interes aparte pentru felul în care sunt livrate informațiile către elevi, fie că vorbim de culegerile de matematică, fie de antologiile de texte pentru literatura comparată.

De exemplu, Culegerea de exerciții și probleme pentru clasa a IV-a (editura Intuitext) este o lucrare în care sunt îmbinate atât rigorile științei, cât și creativitatea formei de prezentare. În plus, respectă în totalitate programa școlară de matematică pentru clasa a IV-a, folosește date din universul cunoscut elevilor și poate fi utilizată atât la școală, în cadrul orelor, cât și acasă, pentru activitatea independentă.

De asemenea, culegerea este structurată în zece unități de învățare, ce însumează 811 exerciții și probleme, 18 teste sumative și 10 teste finale care conțin 70 de exerciții utile și la școală  și în pregătirea pentru concursurile școlare. În acest sens, fiecare unitate de învățare conține probleme pentru pregătirea pentru concurs, dintre cele folosite în edițiile anterioare ale concursului Viitori Olimpici, rezolvările putând fi accesate pe www.viitoriolimpici.ro.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.