Ştiri


«Toate ştirile

Comentarii asupra Fazei Locale a Olimpiadei de Matematică 2014 - Mehedinți

Data: 24 februarie 2014  |  Autor: Dan Schwarz  |  6 comentarii

Aceste comentarii asupra Fazei Locale a Olimpiadei de Matematică 2014 a județului Mehedinți, reflectă, ca de obicei, opinia personală a autorului. Ele sunt adăugate la o prezentare selectivă a probelor de concurs.

Comentarii asupra Fazei Locale a Olimpiadei de Matematică 2014 - Mehedinți

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

6 comentarii:

  • Bebe PANAIT - 17 martie 2014
    V-am ascultat sfatul și am dat un search pe google! Iată ce am găsit despre domnul autor - postat de către unul dintre elevii săi pe calificativ.ro:
    „Vine la oră și ține prelegeri ca la facultate... în plus, citez - „Mi se pare o prostie ca profesorul să predea ce-i în manual” - în schimb ne povestește problemele de la olimpiada internațională nu-știu-care... matematica înseamnă practică, nu teorie, domn' profesor!”
    Într-adevăr, o părere super-pertinentă! Cultul personalității a dispărut demult domnule Ioan! Cât despre gazetă - nu-mi amintesc să fiți vreun punct de referință pe acolo!
  • Tarkan Yagmuroglu - 17 martie 2014
    Cât despre autor, acesta este poate cea mai în măsură persoană să își dea cu părerea referitor la un eveniment matematic, iar celor care nu-i cunosc meritele sau contribuția adusă matematicii românești, le sugerez respectuos să facă un "search" pe Google...
  • Tarkan Yagmuroglu - 17 martie 2014
    Nu vreau să par nesimțit sau să jignesc, însă aș vrea să spun următoarele lucruri: (Amicus Plato, sed magis amica veritas)
    1. Subiectele de la un concurs (cu atât mai mult olimpiada) sunt publice, prin urmare toată lumea ar trebui să aibă acces la ele, iar orice persoană care are o oarecare cultură matematică are dreptul la o părere pertitentă, desigur atâta timp cât este argumentată;
    2. Numărul de gazete achiziționate (prefer să nu vorbesc despre conținutul lor) nu reflectă absolut deloc interesul unor copii sau profesori pentru matematică. Nu pot nega faptul că este lăudabil modul în care este promovată această revistă în Mehedinți. Beatus, qui prodest, quibus potest. Am însă o întrebare: dacă nu s-ar da la olimpiadă o problemă din gazetă, oare ar mai cumpăra-o atâția elevi mehedințeni?
  • Bebe PANAIT - 4 martie 2014
    Într-un județ cum este Mehedințiul (300 000 de locuitori), 300 de elevi și profesori cumpără lunar Gazeta Matematică Seria B și cel puțin 100 de elevi și profesori rezolvă sau propun probleme în aceasta.
    În București se distribuie lunar doar 200 de gazete (la o populație de peste 2 000 000 de locuitori).
    Acest fapt este relevant pentru interesul pentru matematică al elevilor și profesorilor din Mehedinți.
    Cu tot respectul, domnule autor, vă sugerez să nu mai postați comentarii „din plictiseală”, așa cum dumneavoastră chiar susțineți și să nu lăsați „motivele personale” să vă afecteze obiectivitatea. Mai degrabă, conjugați energia dumneavoastră în sporirea interesului pentru matematică al elevilor bucureșteni, cel puțin până veți distribui și dumneavoastră în București o gazetă la 1 000 de locuitori așa cum se întâmplă în Mehedinți.
  • Emilia Stefania Raducan - 1 martie 2014
    Am citit cu mare atentie cuvintele dure la adresa celor care au selectat subiectele pentru Olimpiada locala de Matematica, judetul Mehedinti. Cred ca aveti o doza foarte mare de rautate... In acest judet sunt profesori de exceptie care nu merita sa suporte criticile dumneavoastra. Alta data vom fi mai atenti in a distribui subiectele selectate.
  • mihaela berindeanu - 28 februarie 2014
    Mulțumesc mult pentru aceste comentarii acide , totdeauna imi face plăcere să le citesc. Dar problema 3 de la clasa a 9 - a?