Matematica altfel


«Articolele din Matematica altfel

Concurs de fotografii matematice "Deci, Mate!"

Data: 30 martie 2012  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

Generalităţi şi recomandări

Concursul se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, oricare ar fi nivelul de studiu (primar, gimnazial, liceal), şi are ca scop stimularea imaginaţiei şi a creativităţii elevilor, pentru descoperirea matematicii în lumea înconjurătoare.

Concursul constă în realizarea unei fotografii inedite din natură, mediul înconjurător sau a unei situaţii din viaţa reală care să aibă un conţinut matematic. Fotografia va fi trimisă prin email organizatorilor pentru publicare pe site, însoţită de un titlu sugestiv şi un eseu inspirat din această imagine, eseu care trebuie să cuprindă între 200 şi 500 de cuvinte.
Nu se acceptă în concurs fotografii prelucrate, modificate sau trucate.

Concursul se va încheia pe 1 mai 2012 (ultima zi de trimitere a emailului cu fotografia şi eseul) iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul www.ViitoriOlimpici.ro în cursul lunii septembrie. Juriul va lua în considerare toate materialele trimise până pe 1 mai 2012. Adresa de email pentru trimiterea portofoliilor este: echipa@viitoriolimpici.ro.

Portofoliul

Portofoliul trebuie să conţină:

  • Fotografia realizată de către elev într-un format foto acceptat (jpg, bmp etc.)
  • Un titlu sugestiv pentru fotografia propusă, titlu ce nu trebuie să depăşească 5 cuvinte sau 50 de caractere
  • Un eseu de 200 – 500 de cuvinte redactat de către elevul care a realizat fotografia, semnat de către elev cu datele sale: nume, prenume, clasă, şcoală, localitate, judeţ
  • Numele şi prenumele cadrului didactic sau / şi al părintelui care a ghidat şi a ajutat elevul în crearea portofoliului pentru acest concurs (dacă este cazul).

Jurizarea

La notarea portofoliilor, juriul va avea în vedere următoarele criterii:

  • abordarea inovativă a temei concursului
  • creativitatea în alegerea temei fotografiei
  • calitatea fotografiei
  • relevanţa titlului fotografiei
  • conţinutul eseului
  • originalitatea mesajului.

Recompense

Toţi elevii participanţi la concurs vor primi diplome de participare. De asemenea, cadrele didactice care se implică alături de elevii lor în participarea la acest concurs vor primi diplome de participare.

Elevii premiaţi vor primi pe lângă diplome şi premii în obiecte. Fotografiile câştigătoare vor fi promovate pe site-ul www.ViitoriOlimpici.ro.

Fiecare participant, prin înscrierea la concurs şi trimiterea materialelor pentru jurizare, îşi dă acordul pentru publicarea respectivelor materiale, în funcţie de deciziile juriului, pe site-ul www.ViitoriOlimpici.ro.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.