D-ale Psihologului


«Articolele din D-ale Psihologului

Preambul

Data: 3 octombrie 2011

Rubrica vrea să răspundă chestiunilor ne-matematice, dar legate de activitatea competiţională. Puteţi propune subiecte de discuţie sau chiar adresa întrebări personale (prin resursa Forum).

Acest site, dedicat, cel puţin în aparenţă, celor competitivi şi performeri, m-a invitat să adresez câteva cuvinte persoanelor interesate. Nivelul ridicat al materialelor de pe acest site induce un spirit emulativ, de apartenenţă la o ”elită”. În măsura în care vă veţi constitui acest sentiment de apartenenţă, veţi fi câştigat pe termen lung mai mult decât doar concursurile la care participaţi sau examenele pe care le treceţi.

Oricum, un examen sau o competiţie nu reprezintă decât contextul şi ocazia de a ne măsura propriile puteri şi de a ne oferi noi provocări, căci nu câştigul în sine sau comparaţia cu ceilalţi contează, ci progresul propriu.

A fi între cei mai buni dintre cei buni nu este totdeauna simplu, şi nu rareori se întâmplă ca tocmai cei de la care se aşteaptă cel mai mult să se confrunte cu dificultăţi şi inconsecvenţe care îi pot nedumeri, atât pe ei înşişi, cât şi pe cei din jur, mai ales pe cei apropiaţi. Despre astfel de subiecte, ca şi despre oricare altele, vom putea discuta în funcţie de sugestiile voastre, păstrate în confidenţialitate (prin intermediul resursei Forum).

Autor: Sanda Lepoiev, psiholog, centrul MindCare

Data: 5 octombrie 2009

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.