Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

Ziua 2: să numărăm împreună motivele de bucurie!

Data: 20 august 2019  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

Ziua doi de tabără a adus cel puțin 3 motive de bucurie pentru fiecare.

Din discuțiile cu voi, astăzi, ne-am dat seama cât de așteptate sunt Atelierele de Artă, deja devenite tradiție, dar și workshopurile de programare. Unii au precizat că au așteptat un an de zile discuțiile referitoare la pregătirea de tip Olimpiadă Internațională de Matematică, iar alții au fost încântați de construcțiile amuzante. Iar de sport, ce să mai vorbim?! Sportul este mereu lăudat.

De ce alegem și altfel de activități pe lângă cele de pregătire specifică la matematică?

Răspunsul este simplu: vrem ca zilele petrecute în tabără să se transforme în amintiri minunate pentru cei care dovedesc zilelele acestea  potențialul de olimpici naționali și internaționali. În același timp, un elev fericit este acela care știe să jongleze atât cu rigoarea matematică dar și cu inspirația specifică domeniilor ”umane”.

Din culisele realizării taberei

Să vă spunem mai multe din culisele realizării taberii? Întreaga echipă ViitoriOlimpici.ro, INTUITEXT, SSMR, lucrează cu multa dedicare: înainte de deciderea finală activităților avem întâlniri între specialiaștii educaționali, graphic designerii, specialistii în programare pentru a vedea ce activități sunt potrivite. Pasul doi, alegem tema ediției și ne sfătuim cum să facem cât mai interesant totul. Pasul 3: finisăm până la detalii. Chiar și când organizam diplomele, medaliile, premiile vorbim cu entuziasm despre ce este mai important: bucuria elevilor prezenți în tabără.

Despre atelierul de artă, ne povestește chiar realizatoarea lui, Delia Eftimie, Grafic Designer INTUITEXT:

Creativitatea este un proces de învățare aparte, în care copiii au posibilitatea să își descopere pasiunile, să ia decizii și să se exprime liber.

Avem ocazia să fim alături de viitorii olimpici pe parcursul a 3 zile, în cadrul atelierului Arts and Crafts și să sărbătorim “TIMPUL”, tema fiind inspirată de aniversarea a 10 ani de tabără VO, dar și element provocator pentru creativii noștri, participanți la atelier.

Mai concret, copiii vor avea la dispoziție câte o oră și jumătate să creeze la alegere obiecte (dreamcatcher, sticluțe cu nisip pictate, clepsidre cu magneți, decoratiuni de perete din pietre pictate), descoperind astfel cât sunt de îndemânatici și de creativi, dar și că obiectele care îi înconjoară pot deveni veritabile obiecte de artă.

Haideți să păstrăm mintea deschisă pentru proiecte spectaculoase, indiferent de disciplină, și haideți să facem din această tabără cea mai frumoasă de până acum!

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.