Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

Ziua 2 - Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro - Ediția a treia

Data: 29 august 2012  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

Tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro, ziua 2, poza 1

LongoCampo, ediţia 2 – Comorile de piatră din Câmpulung

Marți, 21 august, Viitorii Olimpici au început încă de dimineață lecțiile de pregătire la Liceul Dan Barbilian. Pe după-masă, de la 15:00, ne-am întâlnit cu echipele înscrise în concursul de orientare LongoCampo, în fața primăriei. Anul acesta au acceptat provocarea noastră 11 echipe cu nume foarte interesante: Trepădușii Atomici, Ciupercarii, The Winners, Satelit, Rechinii Albaștri, Câștigătorii ”LOGO”, Kπ, GPS 2012, Cutezătorii, Ardealul și KR4KL.

Echipele au fost numerotate, iar cele cu număr impar și-au început drumul din fața Primăriei, în timp ce numerele pare au pornit din fața Muzeului de Istorie. Traseele au fost diferite și le-au descoperit participanților o serie din crucile de piatră pentru care orașul Câmpulung este atât de renumit. Astfel, în ciuda caniculei, am pornit în căutarea indiciilor și am trecut pe la Casa Robescu, Biserica Popa Savu, Piața Jurământului, Biserica Sfântul Ilie, Biserica Șubești, strada Alecsandri (colț cu Sfântul Gheorghe), pentru a ne opri într-un final la Mânăstirea Negru Vodă.

Tabăra Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro, ziua 2, poza 2

  

La fiecare loc descoperit echipele primeau indiciul pentru următoarea destinaţie, aveau de rezolvat o provocare creativă (rând pe rând au inventat legende, au scris catrene, au desenat schiţe şi au făcut fotografii) şi de completat o propoziţie cu un cuvânt cheie. La final, ultima provocare se lega de numele romanului format de cuvintele-cheie.

Nouă ne-au fost foarte dragi toate echipele: Trepăduşii Atomici pentru entuziasmul lor, Ciupercarii pentru organizarea de neîntrecut, The Winners pentru optimismul lor, Satelit pentru seriozitatea cu care au tratat concursul, Rechinii Albaştri pentru curaj (şi pentru carisma coordonatoarei), Câştigătorii “LOGO” pentru felul profesionist în care s-au prezentat (numai şi numai tricouri galbene cu ViitoriOlimpici! Singura echipă în uniformă.), pentru cele două fete îndrăzneţe care au reuşit să ajungă la finalul destinaţiei, GPS 2012 pentru veselia şi energia lor, Cutezătorii pentru perseverenţă, Ardealul pentru spiritul excepţional de orientare şi KR4KL pentru creativitate.

 

O frumoasă concluzie a celei de-a doua ediții LongoCampo vine chiar din rezolvarea ultimei provocări, de la echipa cu numărul 5 (Rechinii Albaștri):

Deasupra unui nor dalb
Stă castelul fetei în alb
Tatăl ei e Negru-Vodă,
Care azi a fost la modă!

Tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro, ziua 2, poza 3

 

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.