Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

ViitoriOlimpici, ediţia 1 – început de drum

Data: 18 iunie 2012

Anul 2010 a fost Anul Matematicii în Şcoala Românească. În cinstea acestui eveniment echipa Intuitext, în colaborare cu Gazeta Matematică şi Societatea de Științe Matematice, a conceput un proiect destinat micilor matematicieni – ViitoriOlimpici.ro. Concursul Gazeta Matematică-ViitoriOlimpici.ro a fost lansat pe 5 noiembrie 2009 şi şi-a exprimat intenţia de a fi un eveniment anual, care are ca scop cultivarea aptitudinii elevilor de a rezolva, generaliza şi comenta problemele de matematică, învăţarea utilizării eficiente a calculatorului în procesul de instruire, îmbunătăţirea capacităţii individuale de studiu.

ViitoriOlimpici.ro are menirea de a instrui si forma copiii pasionaţi de matematică, de a-i ajuta să atingă performanţa de olimpiadă. La concurs au participat elevi din întreaga ţară şi cei mai buni dintre ei s-au calificat în ultima etapă: tabăra ViitoriOlimpici.

Tabăra a fost o experienţă unică atât pentru ei, cât şi pentru noi. Ea a avut loc la Câmpulung Muscel în perioada 15-19 august şi a adus la un loc 100 de elevi. Un fel de semnal al Universului, am vrea sa credem noi: 100 de copii minunaţi s-au strâns în numele matematicii pentru a celebra 100 de ani existenţă a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR).

Copiii au susţinut două probe solicitante: una scrisă şi una orală. Pe lângă aceste provocări intelectuale pe care au fost nevoiţi să le înfrunte, cei 100 de elevi au participat la activități sportive și artistice, au vizitat obiectivele de interes din oraș, au cântat și au dansat la focul de tabără. O relaxare binevenită după truda de peste an, am spune noi.

Festivitatea de premiere a concursului a avut loc la Casa de Cultura “A. C. Aricescu” din Câmpulung şi a produs emoţii nu doar în rândul participanţilor şi a câştigătorilor, ci şi în echipa organizatorilor: a fost un moment minunat să vedem încununarea unui an de iniţiativă şi efort.

Prima ediţie a concursului Gazeta Matematică-ViitoriOlimpici.ro a fost începutul unui drum către performanţă. Prima tabără a reprezentat pentru noi toţi, participanţi şi organizatori, o experienţă împlinitoare şi un semn că suntem pe drumul cel bun. Paşii către ediţia cu numărul 2 au început încă de la acordarea primelor medalii. Şi “restul e tăcere”. Smile

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.