Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

Prima tabără ViitoriOlimpici, prin ochii elevilor

Data: 18 iunie 2012  |  2 comentarii

Anul 2010 a sărbătorit 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi a reprezentat debutul primei ediţii de Tabăra ViitoriOlimpici! 100 de elevi au venit la Câmpulung Muscel să îşi demonstreze abilităţile de matematică şi să ne facă pe noi toţi mândri de rezultatele unui an de efort susţinut.

Este de prisos să mai spunem că tabăra a fost o experienţă unică, inedită şi plină de emoţie. Cuvintele pot acoperi cu greu întreaga experienţă. Vă putem prezenta, însă, cum a fost percepută de ei – tabăra ViitoriOlimpici, prin ochii participanţilor:

  • A fost o experienţă interesantă, de care regret că am aflat abia acum, în clasa a XII-a…
  • A fost o tabăra minunată, te poţi dezvolta ca şi matematician şi poţi să-ţi faci şi noi prieteni!
  • O tabără inovatoare care deschide noi orizonturi spre orientarea asupra matematicii sau în a exersa pentru concursuri şi olimpiade.
  • Focul de tabără a fost super, la fel şi organizarea probei orale. M-am simţit foarte bine şi abia aştept să revin.
  • A fost o provocare pentru ediţiile viitoare, un început de succes. Frumos, elegant, fără certuri.
  • Localitatea a fost bine aleasă (aer de munte, răcoare, bogată în cultură şi istorie) şi s-a creat o atmosferă ’matematică de vacanţă’ – foarte interesant!
  • Şi cuvintele pe care le-am purtat alături de noi pe tot drumul organizării ediţiei cu numărul 2: “A fost atât de frumos că nu am vrut să mai plec!

Mulţi dintre copii şi-au exprimat regretul că nu am organizat excursii sau drumeţii, aşadar în ediţia cu numărul 2 am conceput special pentru ei LongoCampo, o aventură de descoperire a oraşului Câmpulung Muscel. În plus, copiii au reuşit să ne uimească încă o dată cu seriozitatea şi implicarea lor cerându-ne ca la următoarele ediţii să avem si lecţii de pregătire. Bineînţeles că nu am putut să îi refuzăm si următoarea ediţie a pregătit şi mai multă matematică.

Prima tabără ViitoriOlimpici a fost o provocare şi pentru copii şi pentru noi. Dar una care ne-a încântat foarte mult şi la apelul căreia sperăm să răspundem cât mai multă vreme de acum încolo.

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

2 comentarii:

  • Andrei Eckstein - 21 iunie 2012
    @ Andreea Iosif. Pana se stabilesc toate detaliile de catre organizatori: in anii trecuti transportul pana la Campulung intra in sarcina participantilor. Anul acesta era vorba ca niste autocare sa culeaga copiii, nu stiu daca se va materializa, vom vedea. Din cate stiu tabara este gratuita pentru toti participantii (casa, masa, lectii, distractii). Despre conditiile de cazare si supraveghere nu stiu sa va spun.
  • Andreea Iosif - 19 iunie 2012
    Formularul de inscriere e cam dosit. Ar fi poate mai indicat sa anuntati faptul ca trebuie sa ne logam ca sa-l vedem.
    Am vazut acolo o intrebare legata de felul cum planuim sa ne aducem copiii in tabara, din care am dedus ca nu asigurati transportul - informatie care mi-a scapat pana acum (fiind poate la fel de ascunsa ca si formularul?) Asadar, ce altceva nu mai asigurati?
    Va rog respectuos sa publicati informatii mai detaliate despre tabara, cum ar fi daca e gratuita pentru castigatori, daca cei mici stau laolalta cu cei mari, daca sunt supravegheati mai indeaproape sau nu, etc. Va multumesc,

    Andreea Iosif