Ştiri


«Toate ştirile

Învățarea online – schimbarea la față a educației

Data: 6 septembrie 2016  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

Adaptarea tinerilor la societatea modernă nu se poate face folosind vechile metode, așa că în ultimii 3 ani, educația românească a permis pătrunderea unor instrumente noi și eficiente de învățare: manualele digitale sau platformele educaționale.

Când vine vorba de tehnologie, nu de puține ori auzim oameni mirându-se de inovațiile surprinzătoare sau de gadget-urile tot mai sofisticate care pătrund în viețile noastre, însă la capitolul educație, tendința este de a continua vechiul tipar. Totuși, în ultima perioadă s-a observat o deschidere față de noi metode de învățare, adaptate profilului noilor generații digitale de copii. În acest context, învățarea online este preferată de tot mai mulți elevi, datorită multiplelor sale beneficii: este plăcută, le dezvoltă autonomia, materia poate fi reluată de câte ori este nevoie, are o prezentare interactivă și, îndeosebi pentru copiii claselor primare, învățarea se realizează prin intermediul unor jocuri foarte distractive.

Învățarea online este plăcută - Un studiu al Universității Oxford (2014) despre legătura dintre jocurile video și efectele psihologice asupra copiilor a subliniat faptul că aceste tipuri de jocuri sunt o componentă prezentă în copilăria noilor generații de copii. Prin urmare, e greu de separat zona de divertisment (ludică, atrăgătoare) de zona educației (serioasă, încărcată atât ca volum de informații, cât și din punctul de vedere al responsabilităților), așa că soluția de a le îmbina a venit ca o consecință firească. Prin urmare, platformele educaționale au o formă de prezentare atractivă și propun metode de învățare interactive, eficiente în procesul de învățare.

Dezvoltă autonomia elevilor - Când accesează un anumit produs educațional online – așa cum este www.scoalaintuitext.ro, de pildă – copiii pot naviga singuri prin diferitele secțiuni ale platformei, fără a avea nevoie de ajutorul părinților sau al învățătorilor. La Școala Intuitext cei mici vor descoperi jocuri logice cu personaje amuzante, experimente inedite și activități cu ajutorul cărora vor învăța lucruri potrivite vârstei lor, dar într-un mod foarte plăcut.

Descoperă aici mai multe beneficii ale învățării online.

Imagine

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.