Ştiri


«Toate ştirile

Manuale școlare pentru clasa a III-a de la Editura INTUITEXT

Data: 15 februarie 2016  |  Autor: Echipa Intuitext

Suntem bucuroși să anunțam că puteți răsfoi și chiar descărca manualele Intuitext de Matematică și Științe ale Naturii, cele mai noi manuale declarate câștigătoare la licitația națională de manuale pentru clasa a III-a.

Cu aceste manuale asigurăm continuitate în predare și o abordare unitară la diferitele discipline didactice. Echipa de autori care i-a îndrumat pas cu pas pe elevi în caligrafierea literelor, observarea unor experimente spectaculoase sau în înțelegerea calculelor matematice studiate la clasele I și a II-a și-a pus amprenta și asupra manualelor de clasa a III-a. Ca și în trecut, Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe și Otilia Brebenel semnează manualele de Matematică, Științe ale naturii și Limba și literatura română.

Câștigând această licitație, Editura Intuitext oferă un pachet complet de manuale pentru clasa a III-a, aprobate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice: Manualul de Matematică, Manualul de Limba și Literatura Română, Manualul de Științe ale Naturii și Manualul de Muzică și mișcare, completate și de seria noastră de caiete de lucru la Limba și Literatura Română și Matematică.

Manualul de Matematică, clasa a III-a, este în conformitate cu programa școlară și oferă contexte de dezvoltare a gândirii și a altor capacități intelectuale. Manualul permite astfel adaptarea elevilor la cerințele vieții sociale, dezvoltarea creativității, flexibilității în gândire și independența în soluționarea problemelor diverse. Prin conținutul său manualul contribuie la optimizarea procesului de predare – învățare – evaluare. Cerințele propuse au grade diferite de dificultate, de la simplu la complex, care susțin abordarea din perspectiva învățării diferențiate.

Varianta digitală prezintă o interfață prietenoasă, cu funcții de navigare liniară, din cuprins, contextuală și secvențială, de ajutor, dicționar și trecerea între modurile landscape și portrait. Varianta digitală cuprinde peste 120 de imagini65 de animații și 37 de activități interactive: jocuri educative, simulări de procese și rezolvări de probleme.

Manualul de Științe ale Naturii respectă cerințele noii programe școlare și este compus din două volume structurate în 5 unități de învățare (2 pentru primul semestru și 3 pentru al doilea) și este disponibil în două variante: varianta tipărită și varianta digitală. În structura manualului se remarcă secțiunea denumită Laborator, care prezintă experimente și activități practice sau jocuri educative care îi ajută pe elevi să-și formeze competența de „a învăța să înveți”. Jurnalul de observații științifice prin activități individuale sau de grup îi provoacă pe elevi să descopere și să investigheze.

Varianta digitală este interactivă, ușor de înțeles și reprezintă o modalitate modernă de predare. Aceasta conține 94 de imagini, 66 de filme și animații și 33 de jocuri, experimente și simulări practice. Activitățile propuse plasează elevul în condiţiile naturale ale vieţii, iar sarcinile de lucru îl motivează să participe activ, nelimitându-le implicarea la o simplă observare.

Sursa: didactic.ro

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.