Ştiri


«Toate ştirile

Oracle Academy aniversează 10 ani în România

Data: 24 februarie 2015

Anul 2015 marchează împlinirea a zece ani de colaborare Oracle Academy alături de instituțiile de învățământ românești, proiect ce îi implica pe elevii și profesorii învățământului preuniversitar.

Proiectul Oracle Academy a pornit din dorința de a ajuta dezvoltarea educației tehnologice și de a o face accesibilă elevilor din întreaga lume, oferindu-le acces la informații, inovație, îmbunătățirea abilităților și diversitatea domeniilor tehnologice. Utilizând tehnologia Oracle pentru a oferi programe complexe pentru liceu, colegii și universități, Oracle Academy oferă un portofoliu complet de software, curriculum, tehnologie asistată, ajutor și resurse de certificare a instituțiilor de învățământ. Astfel, elevii au ocazia de a câștiga experiență directă folosind cele mai noi tehnologii și dezvoltându-și abilitățile relevante pentru industria IT încă dinainte de a avea primul loc de muncă.

La nivelul țării noastre, 456 de licee oferă, sub egida Oracle Acdemy, cursuri avansate de Java, Database/PL/PLSQL, Alice și Greenfoot, mai bine de 1.900 de profesori fiind implicați în programul de învățare și predare.

Cursurile dezvoltate de Oracle Academy sunt modulare și urmăresc standarde naționale și regionale, având un nivel de credite în acord cu Cadrul european al Calificărilor (CeC) și oferind un curriculum bine realizat, dat fiind că acesta este cel mai important aspect al materialului didactic.

Pentru elevii interesați de limbajele de programare, membrii Oracle Academy pot accesa diverse medii de dezvoltare Java Development Environments (JDE), ce includ Alice Greenfoot, BlueJ, Eclipse și NetBeans. Elevii și profesorii pot folosi JDE pentru a-și îmbunătăți noțiunile Java, o platformă de dezvoltare folosită de peste 9 milioane de dezvoltatori din întreaga lume.

Sorin Mindrutescu, Director General Oracle România, declară “Sunt încântat să aniversăm cei 10 ani ai programului Oracle Academy și doresc să aplaud dedicația și efortul pe care profesorii români l-au depus în finalizarea cu succes a cursurilor de formare precum și angajamentul lor de a preda în clase limbaje cheie de programare și database, ca parte a programei școlare naționale”.

Importanța unor astfel de cursuri și certificări în găsirea unui loc de muncă este dovedită de observațiile celor de la Brainspotting, lideri în recrutare și selecție în domeniul tehnologiei, conform cărora 27% dintre licențiații sau masteranzii în IT, au început să obțină calificări în acest domeniu din timpul liceului, crescând astfel nivelul de calificare și competitivitate pe piața muncii.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.