Ştiri


«Toate ştirile

A 65-a Olimpiadă Naţională de Matematică

Data: 15 aprilie 2014  |  Autor: Ion Cicu

În perioada 7 – 11 aprilie s-a desfăşurat, la Sibiu, etapa naţională a Olimpiadei Naţionale de Matematică.

Şi cu acest prilej sibienii s-au dovedit a fi gazde primitoare făcându-ne, pe toţi cei prezenţi, să ne simţim minunat. Vă mulţumim, sibieni!

Legat de concursul propriu-zis să amintim câteva date tehnice: au participat 617 elevi de la clasa a V-a până la clasa a XII-a însoţiţi de 94 de profesori la care se adaugă cele două comisii centrale, cea pentru clasele V – VI compusă din 29 de membrii şi cea pentru clasele VII – XII formată din 69 de membrii. La aceştia trebuie să-i amintim pe cei 43 de membrii ai comisiei de organizare.

Fiind pe site-ul www.viitoriolimpici.ro trebuie să subliniem faptul că un mare număr dintre participanţii la olimpiadă, circa 40%, se regăsesc în Concursul Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro.  

Comisiile pentru elaborare subiectelor nu au avut o sarcină prea uşoară, dar au dus-o cu bine la bun sfârşit. Spun asta analizând clasamentele finale; nu au fost probleme la departajarea câştigătorilor, la toate problemele din concurs s-a obţinut punctaj maxim, excepţie făcând clasa a XII-a.

Participanţii la competiţie au dovedit o bună pregătire, soluţiile propuse de ei fiind uneori mai elegante şi mai interesante decât soluţiile din barem. Asta ne arată că avem speranţe pentru 2018 când Olimpiada Internaţională de Matematică se va desfăşura, din nou, în România.

Până atunci să urăm succes celor care au obţinut premii, iar în urma probei de baraj au reuşit să intre în componenţa loturilor lărgite pentru  Balcaniadă şi OIM.

Să ne reprezinte cu succes la aceste competiţii!

 

Rezultatele finale ale competiției și subiectele și soluțiile pentru fiecare clasă prezentă în concurs se găsesc la adresa: http://ssmr.ro/onm2014

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.