Ştiri


«Toate ştirile

OLIMPIADA EUROPEANĂ DE MATEMATICĂ PENTRU FETE 2014

Data: 28 noiembrie 2013  |  Autor: Dan Schwarz  |  1 comentariu

Cea de a treia Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete se va desfăşura în Antalya - Turcia, între 10 şi 16 aprilie 2014; cea de a doua ediţie s-a desfăşurat în Luxemburg, între 8 şi 14 aprilie 2013. Rezultatele echipei noastre au fost atunci - locul 6 pe echipe - şi individual 

Simona DIACONU, ICHB, Bucureşti, clasa a X-a - Aur
Andreea MĂGĂLIE, ICHB, Bucureşti, clasa a XI-a - Argint
Silvia-Elena PRIPOAE, ICHB, Bucureşti, clasa a XI-a - Argint
Florina TOMA, C. Naţional, Iaşi, clasa a XII-a - Bronz

Competiţia este inspirată din Olimpiada de Matematică pentru Fete din China, care a încurajat, cu mare succes, multe fete să îşi dezvolte şi urmeze interesul lor în matematică. Concursul EGMO este un eveniment anual, urmând a-şi schimba în fiecare an locaţia. 30 de ţări (22 din Europa, plus 8 invitate) sunt aşteptate să trimită echipe la ediţia din Turcia (la 120 de participanţi, se vor acorda 10 medalii de Aur, 20 de Argint şi 30 de Bronz).

În 2015, competiţia va avea loc în Bielorusia, în aceeaşi perioadă a lunii aprilie. Se pare că şi România îşi va depune candidatura pentru a găzdui una dintre ediţiile viitoare.

Adresa de internet a site-ului dedicat acestei competiţii este
http://www.egmo.org/egmos/egmo3

 

Un ultim Test de Selecţie, programat în ziua de 4 decembrie 2013, va definitiva componenţa echipei, bazată pe rezultatele cumulate din anul deja încheiat şi de la recentele competiţii de tip olimpic.

În calitate de Leader al echipei care va reprezenta România, voi posta pe site-ul viitoriolimpici.ro toate datele (pe măsură ce acestea vor deveni) disponibile; anume, componenţa echipei, problemele de concurs (două zile de concurs, a câte 3 probleme fiecare - stil OIM) cu soluţiile lor oficiale şi comentariile de rigoare, în fine - rezultatele. De anul trecut, Ministerul Educaţiei a decis să adopte această competiţie, dar contăm în continuare pe sprijinul direct şi implicarea SOFTWIN / Intuitext, care a finanţat total participarea la prima ediţie EGMO 2012 din UK.

 

Anunţ EGMO 2014

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

Comentariu:

  • Dorina Dinu - 1 decembrie 2013
    Felicitari! Ne mandrim cu voi!