Ştiri


«Toate ştirile

Tabăra pe scurt - ziua 1 și 2

Data: 22 august 2012  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

Luni seară, 20 august 2012, ne-am strâns cu mic cu mare în Sala de Festivități a Casei de Cultură a Sindicatelor pentru Festivitatea de Deschidere a celei de-a 3-a ediții a Taberei Gazeta Matematică – ViitoriOlimpici.ro. Ne-am bucurat foarte mult să vedem sala plină, să regăsim fețe cunoscute și dragi nouă, dar și să cunoaștem noi participanți. Am aplaudat entuziasmul pentru matematică și am dat startul unei noi aventuri.

Marți, 21 august, Viitorii Olimpici au început încă de dimineață lecțiile de pregătire la Liceul Dan Barbilian. Pe după-masă, de la 15:00, ne-am întâlnit cu echipele înscrise în concursul de orientare LongoCampo, în fața primăriei. Anul acesta au acceptat provocarea noastră 11 echipe cu nume foarte interesante: Trepădușii Atomici, Ciupercarii, The Winners, Satelit, Rechinii Albaștri, Câștigătorii ”LOGO”, Kπ, GPS 2012, Cutezătorii, Ardealul și KR4KL.

Echipele au fost numerotate, iar cele cu număr impar și-au început drumul din fața Primăriei, în timp ce numerele pare au pornit din fața Muzeului de Istorie. Traseele au fost diferite și le-au descoperit participanților o serie din crucile de piatră pentru care orașul Câmpulung este atât de renumit. Astfel, în ciuda caniculei, am pornit în căutarea indiciilor și am trecut pe la Casa Robescu, Biserica Popa Savu, Piața Jurământului, Biserica Sfântul Ilie, Biserica Șubești, strada Alecsandri (colț cu Sfântul Gheorghe), pentru a ne opri într-un final la Mânăstirea Negru Vodă. Echipele au avut de rezolvat ghicitori, provocări creative și au fost invitate să își aducă aminte de cele mai iubite romane ale copilăriei. O frumoasă concluzie a celei de-a doua ediții LongoCampo vine chiar din rezolvarea ultimei provocări, de la echipa cu numărul 5 (Rechinii Albaștri): ”Deasupra unui nor dalb / Stă castelul fetei în alb / Tatăl ei e Negru-Vodă, / Care azi a fost la modă!

 

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.