Galeria de onoare


«Vezi Galeria de onoare

Dinu Șerbănescu

Profesorul Dinu Şerbănescu s-a născut în 1969 la Bucureşti. Clasele primare şi gimnaziul le face la Şcoala generală nr. 46. Aici se întâlneşte cu cel care îi va deschide calea spre viitoarea sa pasiune, matematica. Este vorba de domnul profesor Ionel Molnar. Datorită acestuia, elevul Dinu Şerbănescu participă la primele concursuri şcolare de matematică. Urmează cursurile Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Buşcuresti unde îl are ca profesor de matematică pe domnul Teodor Spulber. Acesta este momentul în care ia contact cu revista "Gazeta Matematică" devenind în scurt timp un cititor fidel al acesteia.

În anul 1988 îşi începe studiile la la Facultatea de Matematică, în cadrul Universităţii din Bucuresti, studii pe care le termină în anul 1993. Imediat după absolvire este numit profesor de matematică la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Bucureşti unde îl găsim şi astăzi. Din 1995 este membru al Comisiei Naţionale de Matematică şi participă la pregatirea loturilor internaţionale de matematică Pasiunea pentru Gazeta Matematică (GM) îl aduce în anul 1996 în postura de redactor principal al prestigioasei reviste.

În perioada 1999-2003 este "deputy leader" al echipei României participantă la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori (OBMj), iar din 2004 devine leader-ul acestei echipe. Participă la Olimpiada Internaţională de Matematică (OIM) în calitate de observator în 2005 şi ca "deputy leader" în 2008. Este prezent la Olimpiada Balcanică de Matematică (OBM) în 1996 şi în 2006 ca membru în comisia de coordonare.

O parte din munca domnului profesor o găsim materializată în numeroasele probleme propuse în GM, la diferite faze ale Olimpiadei Naţionale de Matematică, la barajele de selecţie pentru OIM, OBM sau OBMj. Frumuseţea şi eleganţa unora dintre problemele sale au fost apreciate şi de către comisiile unor concursuri internaţionale. Astfel, numele său apare printre propunătorii problemelor de la OBM în 2002, OBMj în 2003 şi OIM în 2004. De asemenea, numele domniei sale apare alături de numele regretatului profesor Laurenţiu Panaitopol pe o lucrare de referinţă pentru pregătirea de performanţă a elevilor; este vorba de lucrarea "Probleme de teoria numerelor şi combinatorică pentru juniori", aparută în 2003 la Editura Gil.

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.