Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

2017 – A început cea de a opta ediție a Taberei ViitoriOlimpici.ro și Gazeta Matematică!

Data: 15 august 2017  |  Autor: Echipa ViitoriOlimpici.ro

Dragi elevi pasionați de matematică, dragi profesori, bine ați revenit în cea mai așteptată tabără de matematică: ViitoriOlimpici.ro și Gazeta Matematică, ce are loc la Câmpulung în perioada 14-19 august!

Eveniment educațional cu tradiție, dar și ocazie unică de a descoperi tainele neștiute ale matematicii, tabăra le oferă participanților ocazia de a duce pasiunea pentru fascinanta știință a cifrelor la nivel de performanță.

Anul acesta s-a înregistrat un număr record atât de elevi (aproximativ 200), cât și de profesori (aproximativ 50) dornici să le ofere copiilor lecții deosebite de matematică.

Nu vă putem dezvălui toate surprizele ediției de anul acesta a Taberei ViitoriOlimpici.ro și Gazeta Matematică, însă vă menționăm, totuși, câteva dintre acestea:

  • Ateliere de GO, organizate de trei profesori, în care  vor fi prezentate informații despre GO (din istorie și contemporaneitate), legăturile cu matematica, știința calculatoarelor, inteligența artificială. Într-o serie de lecții succesive vom intra în detalii introducând regulamentul jocului, vom organiza  sesiuni de probleme, jocuri școală și câteva concursuri.
  • Muzica și matematica – anul acesta avem două profesoare de pian și 10 copii de la liceul de muzică George Enescu care le vor arata micilor matematicieni cum se împletesc muzica și matematica – vor fi ateliere comune în care atât muzicienii, cât și matematicienii își vor etala talentele.
  • Lecții de tip OIM
  • Ateliere LaTeX
  • Concursuri sportive
  • Campionat de șah

Până descoperă toate noutățile ediției 2017 a Taberei, în prima zi participanții se vor acomoda cu atmosfera de aici: se cazează la CN Dinicu Golescu, se întâlnesc cu profesorii din Comisie, participă la Festivitatea de deschidere la Colegiul Național Pedagogic Carol I și seara se întâlnesc cu profesorii supraveghetori.

Sperăm că veți petrece o săptămână deosebită la Câmpulung și că veți descoperi noi valențe ale Matematicii!

ziua 1 poza 1 Tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro

ziua 1 poza 2 Tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro

ziua 1 poza 3 Tabara Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro

Adaugă tu primul comentariu:

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.