Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro


«Articolele din Tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro

LongoCampo – între joc, cunoaştere şi aventură

Data: 19 iunie 2012  |  2 comentarii

La a doua ediţie a Taberei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro ne-am dorit din tot sufletul să îi facem pe participanţi sa audă povestea oraşului Câmpulung Muscel. De ce? Deoarece sufletul unui oraş poate fi înţeles doar atunci când i se ascultă poveştile.

Câmpulung povesteşte despre aşezări dacice vechi, despre cavaleri ce-şi caută drumul, despre o primă scrisoare în limba română şi despre una din primele şcoli în limba română din Ţara Românească. Şi despre poeţi - matematicieni, artişti pasionaţi, despre “Mersi”, “Pardon” şi despre eleganţa subtila a portului popular românesc.

Aşadar, i-am invitat pe participanţii noştri la promenadă! Mănăstirea Negru Voda, Muzeul de Etnografie, Bărăţia, Grădina publică Mersi şi Muzeul Municipal Câmpulung i-au aşteaptat pentru a-i provoca să le dezlege misterul. Traseul a început la liceul Carol şi a luat final la Primărie.

La intrarea în fiecare loc de pe traseu, pe copii i-au aşteptat reprezentanţi ai Taberei Viitori Olimpici şi Gazeta Matematică. Aceştia aveau pentru ei bilete cu provocări, pregătite special pentru aceasta mică-mare aventură!

Am decis că fiecare soluţie găsită merita un punct, un singur obiectiv de pe traseu putând să aducă până la 4 puncte micuţilor exploratori! Le-am dat posibilitatea să se împartă în mini-echipe şi să se consulte cu persoanele care lucrează în instituţiile vizitate. Bineînţeles, am oferit libertate la creativitate în rezolvarea provocărilor. Singura regulă pe care am dorit ca participanţii să o respecte a fost să ţină minte că premiul care contează este acela al descoperirii poveştilor oraşului.

Totuşi am pregătit şi un premiu-surpriză pentru echipa care a strâns cele mai multe puncte! Dar surpriza a fost de partea noastră! Copiii au fost atât de buni ascultători, încât poveştile oraşului au fost descoperite de către toate echipele. Toate! Şi cum toată lumea a fost de acord ca premiul cel mare a fost călătoria în sine, am suspus extragerii la sorţi. Trei echipe au primit câte un premiu. Una dintre echipe a fost invitată să dezlege pe mai departe poveşti, începând cu un puzzle, alta a fost provocată să descopere întreaga Românie cu un CD cu lecţii interactive de geografie, iar ultimei i s-a recunoscut dedicarea faţă de descoperire şi istorie printr-un set de farfurii tradiţionale.

LongoCampo a fost o călătorie pe care am savurat-o şi noi, prin intermediul lor. A fost o experienţă de descoperire de ambele părţi. În timp ce copiii au dezlegat misterele oraşului, noi am (re)descoperit împlinirea adusă de zâmbetele lor, zâmbete pe care aşteptăm cu nerăbdare să le revedem şi anul acesta. Aşadar… la drum!

LongoCampo foto 1 LongoCampo foto 2 LongoCampo foto 3

Autentifică-te pe site pentru a putea lăsa un comentariu.

2 comentarii:

  • Mara Croitoru - 22 iunie 2012
    Va rog sa ma inscrieti si pe mine.
    Multumesc
    Mara
  • Andreea Tau - 21 iunie 2012
    In cererea mea de inscriere pentru a participa in Tabara 2012 nu am stiut ce inseamna "LongoCampo – între joc, cunoaştere şi aventură". Acum am inteles, este o intrecere foarte interesanta. Va rog sa ma inscrieti si pe mine. Multumesc. Andreea T.